Абитуриентка просълзи цяла България, видът й ще ви разтърси (СНИМКИ)
Мирела е една от хилядите зрелостници тази година. На бала си обаче тя не приличаше на всички останали. Мими реши да се облече на памет за нея ден близо 100-годишна носия.

Красивата девойка успя да разтърси хиляди с вида си. Тя самата призна пред БЛИЦ, че е събирала 3 години всичко по облеклото си. “Дори аксесоарите са автентични”, заяви Мирела.

Момичето събра погледите с облеклото си. Тя не спира да развява родното знаме и да играе хора през целия ден, а от модерната й джип звучеше само народна музика.

“Избрах да бъда с носия заради малкото хора които се занимават с автентични носии , оръжия и т.н. Надявам се повече млади хора да се вдъхновят от моя вид и моя избор и те да направят същото , защото това е българското и истинското” , заяви пред БЛИЦ Мирела.

Момичето завършва Софийската гимназия по хлебни и сладкарни технологии в София и възнамерява да продължи да се занимава с това. Решила е да кандидатства в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Красавицата от години събира носии и участва в различни реставрации.

Снимки: Асен Великов

Източник:  Блиц