Аз преживях ужаса и минах през АДА.. Никога не се доверявай на мъж, които обичат чашката повече от теб..
Бившият ми съпруг не пиеше толкова много, ако трябва да го сравним с други алкохолици. Преди да забременея, съжителството ни беше чудесно, но след като родих, той се промени. След всяка изпита чаша бира, започваше да ме тероризира за какво ли не – детският плач го дразнел, прическата ми не била красива. А когато прекалеше с чашката, ме пребиваше така, че кръв течеше от носа и устата ми. С времето се научи да ме бие, без да оставя синини по тялото ми. Подиграваше се с мен – влачеше ме за косата, или ми криеше очилата, защото знаеше, че без тях нищо не виждам. Лятно време ме задължаваше да обличам дрехи с дълъг ръкав и дебели панталони. Рокли и поли ми бяха забранени и ако случайно погледнех някой мъж, той ме пребиваше пред хората, на улицата.

Но най-ужасното нещо, което ми причини е, че ме изнасили четири дни след като родих. Според думите му, жената трябва да бъде винаги на разположение на мъжа си. За първи път потърсих помощ, когато детето ми стана на десет месеца. Обърнах се към женска фондация, но ми отговориха, че в момента не могат да ми помогнат, защото съм безработна. Посъветваха ме да напусна съпруга си и да си намеря работа, а детето да оставя на баща му. И как бих могла да поверя невръстното същество в ръцете на мъж, който ме пребива и изнасилва?

Нямах друг избор освен да се обърна към агенцията за закрила на детето. Оттам ме посъветваха да не давам показания срещу съпруга си, защото това можело да навреди на доброто му име, работата и имидж. Служителят ни определи срок, през което да изгладим семейните недоразумения и ни помоли да се опитаме сами да решим проблемите си. От полицията също не получих помощ, а насилникът ми след кратък разпит напусна управлението като добър съпруг и примерен баща…

С помощта на приятелка, която ми услужи с пари и отвори вратите на дома си за мен и детето ми, успях да се измъкна от ада, в който живеех. Опитвам се да не си припомням миналото, макар че то ме беляза завинаги. Днес живея добре, работя и се грижа за малкото ни семейство. Като препатила жена научих много важен урок: Никога не се доверявайте на мъже, които обичат чашката повече от вас.

Източник: bulmedia