Ако един от двамата изневерява, има само 8 начина да спасите връзката!
Да узнаете за избора на партньора си е ужасно.

Опитвате се да разберете защо е постъпил така с вас, чувствате се предадени. Мислите си, че нещо не е наред със себе си. Попадате в цикъл от мисли и емоции, които не знаете докъде ще ви отведе.

Защо някои двойки се разделят след изневяра, а други не? Отговорът на този въпрос е важен, особено ако сте в тази ситуация.

Съществуват 3 важни причини за разделянето на двойката след изневяра:

Единият от партньорите е решил да се раздели още преди да е изневерил.

Човекът, на когото са изневерили, не може да понесе тревата и да се справи с собствените си емоции.

Бракът отдавна е унищожен и партньорите не се опитват да го спасят.

Двойките, които съхраняват отношенията си, вярват, че алтернативата е още по-лоша.  Те предпочитат да изясняват проблемите си в брака, отколкото да го унищожат. Това не е гаранция обаче, че доверието ще бъде възстановено.

Има хора, които държат да възстановят доверието помежду си и да засилят своето любов. В този случай партньорите полагат усилия. И всеки осъзнава своята отговорност.

Принципно има 8 стъчки, за да прости изневярата.

# 1. Сложете край на всички странични отношения.

Не трябва да се разсейвате върху нищо друго, а да фокусирате вниманието си върху връзката си.

#2. Приемете мисълта, че ще имате промени в емоциите.

Изневярата травмира душата – ще трябва да се справите с факта, че са ви изменили. А този, който е изневерил, ще трябва да се справи с чувството за вина.

#3. Открито говорете за изневярата.

Трябва да изясните всичко, за да няма по-късно неприятни изненади и нови подробности. Често именно в такива откровени разговори човекът, на когото са изневерили, осъзнава много неща за себе си.

#4. Ако сте изневерили, покажете искрено разкаяние.

Трябва да осъзнаете болката, която сте причинили на партньора си и да изразите искрено съжаление за това. Важно е, за да протече нормално „лечебния“ процес на връзката ви.

#5. Ако са ви изневерили, поработете за това да простите и да приемете.

Има голяма разлика между това да простите и да приемете, и между това да забравите и да оправдаете. Простете и приемете така, че да не ви преследва повече мисълта за измяна и предателство. Постарайте се в бъдеще да не допуснете да ви се случи подобно нещо.

Изкарвайте повече време заедно.

Отношенията ви се нуждаят отчаяно от внимание. Започнете да отделяте повече време един на друг, не да го изкарвате в компанията на приятелите, на децата, на телевизора, на работата. Не говорете и не обсъждайте постоянно болната тема – просто се наслаждавайте на времето един с друг.

#7. Убедете се един друг, че искате да спасите връзката си.

Сега е времето да си покажете колко се обичате, да се насърчавате да бъдете заедно и да подновите отношенията си, като засилите чувствата си.

# 8. Споделяйте си всичко.

От този момент нататък във връзката трябва да има абсолютна честност и прозрачност – в противен случай всичко това просто няма да работи!

източник:  magiangelova.bg