Ако искаш да те харесват, никога не прави тези неща! Рискуваш да загубиш уважението си..
Всеки или най-много от хората иска да създаде добро впечатление на околните и да изглежда максимално привлекателно в очите на противоположния пол.

Стараем се да имаме добър външен вид, храним се с модерни и здравословни храни, обличаме актуално. Опитвам се да говоря компетентно по различни теми.

Колкото и да сме сигурни, че сме секси, има някои неща, които могат да сринат ни изображение за секунди. Съществуват сигурни грешки, с които да намалим привлекателността си до минимум и да превърнем атрактивната личност в неприятен събеседник.

Вижте кои са те в галерията по-горе и опитайте да ги избягвате в ежедневието си, ако не искате да отблъснете околните.

1. Държите се грубо

Никой не иска да общува с кисели и злобни хора. Това доказва проучване в Китай от 2014-та. Учените се снимат с неутрални изражения. На половината те поставят най-различни надписи, като красив, зъл, добър, лош. Останалите остават без надпис. Участниците в изследването оценяват тези с отрицателни надписи като най-малко привлекателни.

2. Лъжете непрекъснато

Когато сте нечестни и лъжи често, това автоматично кара останалите да ви възприемат като някой, на когото не може да се разчита. Нечестният човек отблъсква хората.

3. Изглеждате прекалено горди или твърде щастливи

Изследването показва, че като цяло мъжете харесват щастливи жени. Дамите обаче изобщо не падат по представители на силния пол, които изглеждат твърде щастливи. Гордостта, от друга страна, при мъжете се възприема по-скоро като привлекателна черта. Докато мъжете казват, че не харесват жени, които им изглеждат прекалено горди.

4. Не следите езика на тялото си

Той е един от методите да общуваме със света около нас. Когато тялото ни показва неприятни черти като дискомфорт, несигурност, слабост, нервност и други, това определено не е добре. Стоейки със скръстени ръце например, карате околните да ви възприемат като недружелюбни и затворени. Те просото няма да говорят с вас, ако не им позволят.

5. Не се упиват

Недоспиването също влиза в нещата, които ни правят по-малко привлекателни. Хората, които се лишават от дерямка, биват определени като по-малко секси, по-тъжни и видимо по-нездрави.

6. Стресираните сте

Мъжете определят дамите, при които нивата на стресовия хормон кортизол са високи, като по-малко привлекателни.

7. Не се държат

Хората без чувство за хумор се възприемат като по-малко привлекателни. Ако се престаравате, това също може да ви изиграе лоша шега. Когато искаш да впечатлиш някого като теб, няма да е трудно – хората без чувство за хумор се надушват.

8. Мързеливи сте

Когато сте лепкави в професионалната среда или във връзката, околните определено няма да се възприемат като секси. Станете и се размърдайте.

източник: ezine.bg