Бананова Тинктура вместо тор и Орхидеята ще цъфти вовеки
Всички жени полудяха по орхидеите и не случайно, те наистина са прелестни и създават съвсем различна атмосфера у дома.

Фенове на орхидеите са наясно колко капризни са тези екзотични цветя. Изглежда, че цветята се нуждаят, в допълнение към умереното поливане и торф субстрат? Всъщност, орхидеите трябва да се хранят, защото почвата от кората и мъха не подхранва цветето.

Цветарите препоръчват да използвате обикновена бананова кора, за да направите това. Тя съдържа фосфор, калий, азот и магнезий – “златните” вещества за здравословния жизнен цикъл на цветята. Тези микроелементи навлизат в земята в дози и не излагат растението на шок от свръхдоза. Тази превръзка поддържа орхидеята по време на периода на цъфтеж.

Хранете орхидеите с бананова кора

За да се подготви тор от банановата кора, процедурата е много проста. Предлагаме Ви 3 рецепти по ваш избор.

Бананов чай

Сушете банановата коричка на слънце, докато се втвърди, след което нарежете. Изсипете 1 чаена лъжичка продукт в 200 мл кипяща вода. Оставете течността да изстине и полейте корените.

Бананова прах

Ръчно нарежете на малки парчета кората на банана и ги разстийте върху лист за печене с целулозата нагоре. Оставете да изсъхне на ниски градуси във фурната и след охлаждане кората смилате на прах. За да направите това, можете да използвате мелничка за подправки.

Бананова Тинктура

Свалете кората от 2 банана и покрийте с 2 литра вода.

Оставете да преседи 2 дни. Изцедете през тензух и разредете с вода в съотношение 1: 1.

Грижи за орхидеите

Бананова кожа може да се използва за избърсване на листата. Те ще блеснат и ще поглъщат полезни вещества.

Как да храним орхидеята

Нахранете орхидеята по време на периода на растеж , когато цветът освобождава ново листо. Оплодете на всяко второ поливане, но с повишено внимание. Ако след образуването на листа започнат да растат нови, продължете да оплождате. Ако листата престанат да растат, спирайте с подхранването.

Оплодете цветето по време на цъфтежа. Важно: това не важи за цъфтящите растения, които току-що сте донесли от магазина. Оставете ги да поцъфтят и да започнат да се хранят сами и не по-рано от 3-4 месеца започнете с наторяванетоПрез есенно-зимния период и през летните жеги, орхидеята забавя растежа, така че те могат да се хранят не повече от веднъж месечно .

Болните, отслабени и присадени орхидеи не трябва да се хранят.

Използвайте тези прости рецепти, за да захраните любимите си орхидеи и да се насладите на красив буен цъфтеж. Разбира се, наторяването ще бъде ефективно, но може да навреди на цветето, ако дозата е неправилно изчислена.

Споделете статията с приятелките си, за да им помогнете да опазят и техните красиви цветя у дома

Източник: За Жената