Бъдете бдителни! Синините по тялото не са случайни!
Ако непрекъснато по тялотo ви излизат синини, възможно е причината да e някое заболяване, на което трябва да обърнете внимание. Според медиците има много причини за появата на подобни синини, информира mila.bg.

Кожата ви е много тънка Синините по своята същност са малки кръвоизливи, получили се заради увреждане целостта на капилярите или кожата. Точно поради тази причина, ако кожaта ви е много тънка, нараняването й ще е много по- лесно. Увредена от слънчевите лъчи кожа Слънчевите лъчи лишават кожата от здравина и еластичност. Това от своя страна води до висока чувствителност и по- голяма вероятност от появата на синини. Приемането на лекарства и препарати, медикаменти като апирин, стероиди, за разреждане на кръвта определено ограничават съсирването.

Поради тази причина всяко по- силно въздействие върху кожата, допринася за появата на синини. Вдигане на тежести Дори и да не предствалява за вас проблем вдигането на тежести, това натоварване предизвиква разкъсвания на мускулната тъкан, а те се появяват под формата на синини по повърхността на кожата. Бледа кожа Този тип кожа не е предпоставка за появата на синини, но всяка промяна по нея е по- видима от кожата с по- матов тен. Заболяване Има вероятност честата поява на синини да е в резултат на проблем със съсирването на кръвта, но в този случай е необходимо наличието и на други симптоми.

Източник: Prochetime.com