Българинът е мързелив според работодатели в България, но в чужбина го наемат!
80% от българите получават под средната работна заплата. Цялата среда, в която живеем, е увредена. Установено е, че около 33 хил. души имат високи доходи.

Това каза в студиото на “Денят ON AIR” президентът на КТ “Подкрепа” инж. Димитър Манолов. Според него за реална промяна в доходите на българина трябва да работят политиците, но те не го правят.

“Правителствата в повечето случаи мислят едномандатно, разхвърляно и неподредено. Ако се водеше една целенасочена политика по отношение на доходите, нямаше да сме там, където сме в момента. Българите търсят препитание навън”, уточни инж. Манолов.

По думите му има работодателски организации, които наричат българина мързелив, непродуктивен и неквалифициран, но когато излезе в чужбина, си намира работа веднага.

“1-ви май е празник и ден на работниците, не на политиците.Няма партия, която да не се грижи богатите да станат по-богати.Днесът на труда е направен от работници за работници.Повечето добри неща в България за трудещите се не са постигнати с помощта на политици “, обясни още той пред България ON AIR.

Президентът на КТ “Подкрепа” е категоричен, че е лесно да се каже какво трябва да се направи за работниците в България, но никой няма да го направи.

“Нещо не е нормално, когато човек с минимална работна заплата има такъв данък, който е работещ с високо заплащане.”, Добави Манолов, категорично трябва да се премахне данъкът върху минималната заплата.

ЛИНК КЪМ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Източник:  Днес.БГ