Българският народ се лекува успешно по тези домашни рецепти със сода бикарбонат..
Набухвателят убивал даже ракови клетки. Ако сипете малко в обувките си, изчезва неприятната миризма на крака. Заради дереджето на родното здравеопазване хората масово са се обърнали към евтините трикове на алтернативната медицина. Най-новата мода, която е плъзнала из народа, се нарича – лечение със сода. Хиляди са започнали да се мият и да пият набухвателя вместо лекарства, разказа потресен доктор от Втора градска болница.

Един пациент му обяснил, че бабиният цяр помагал от геникологични и ставни проблеми до онкологични заболявания. „Нищо не оспорвам, но мои пациенти откровено съветвам да внимават, за да не си докарат язва. Тъй като содата намалява киселинността в стомаха и храната не би могла да се смила“, обясни медикът. Пред репортер на „Час Пик“ 63-годишният Владимир Ананиев изказа и другата гледна точка. Човекът довери, че от половин година насам всяка сутрин пие сода за хляб с един лимон. На втория месец шиповете в гърба престанали по необясним начин да го мъчат. „Това си ми е вече ритуал като четенето на вестника. Всяка сутрин слагам половин чаена лъжичка сода за хляб, разтварям я в 200 мл вода, а след това изцеждам сока на един лимон. Получава се реакция и накрая получавате лимонада. Пия я и не съм боледувал от месеци“, хвали се столичанинът. Наглед простата комбинация е известна още като бабина лимонада, а при реакцията между съставките се получава естествена газировка на водата.

Натуропати обясниха, че содата действително е полезна, стига да е дозирана правилно. Нейното главно достойнство се дължало на факта, че има свойството да алкализира тялото. А повече проблеми, в това число и рака, се дължали на високата киселинност на тялото. Когато човек започне да приема сода бикарбонат, вътрешната среда се нормализира и даже отива в посока плюс. Така при ниво на pH в организма от 8,0-8,5 раковите клетки умирали, а с тях и всички вредни микроорганизми – гъбички, паразити и бактерии, които живеят в тялото на човека и го подяждат, изсмуквайки хранителните вещества от кръвта и стомаха.

Източник: informaciq