Български снайперист постигна невъзможното и постави рекорд на състезание в Германия
Български снайперист постигна невъзможното и постави рекорд на състезание в Германия провело се от 28 юли до 2 август 2018 г. Това е ефрейтор втори клас Крум Хаджипетков от Отделение за управление на Първа механизирана рота в 31-ви механизиран батальон – Хасково.

Уникалното при изстрела му на 1,5 км е, че той стреля с пушка, подпряна на раницата му, и с една ръка. Преди тази стрелба има крос от 21 км тичане със снаряжение и раница с пясък – общо около 25 кг. Тоест има цял куп неща, които реално пречат на точността за такава стрелба и въпреки това се реализира рекорд.

Ефрейтор Хаджипетков е стрелял на най-къса дистанция – на разстояние 106 м, където вкарва три куршума в една дупка – набити един в друг. Това според закона на балистиката по принцип се води, че е невъзможно. На 252 м вкарва три куршума в обем от десет стотинки. На 500 м и малко над тях уцелва топче за тенис на маса. На 800 м уцелва портокал в центъра. Над 1 км е по стандартна мишена.

Снайперистът е много трудна специалност и изисква много знания и умения. Изискват се и теория, и практика. Трябва да се тренира и изисква много време. Аз от 2009 г. съм в Българската армия. Стрелям от дете още на цивилното стрелбище „Диана“, споделя ефрейтор Хаджипетков.

За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение, казва още ефрейторът.

Той има желание да реализира проект за обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят. Организирал е всичко и се надява родителите да се престрашат. Според него това ще повлияе изключително добре на самочувствието им пред връстниците им. Идеята е да се проведат стрелби на стрелбищен комплекс „Диана“. Може дори да им бъдат издадени и грамоти, защото децата ще се зарадват много. Много от тях мечтаят да станат снайперисти и аз искам да ги накарам да се почувстват пълноценни и да бъдат уважавани от своите връстници!


Снимка: Facebook
Като коментар – Ефр.Крум Хаджипетков е написал следното(Публикуваме без редакторска намеса)

“От сърце ви благодаря приятели за топлите и сърдечни пожелания.На всички вас желая здраве,щастие,успехи,семеен уют и топлина,бъдете все по-горди да наричате себе си Българи. Българите са жилав,силен,и горд народ както видяха на състезанието другите нации от представянето на нашия снайперски отбор повярвайте ми много изненадани бяха какви са нашите възможности и какви постижения имахме и какво им показахме аз и моите съотборници с които безкрайно много се гордея че имах честа и привилегията да служа.

Въпреки че всички останали нации ни превъзхождаха многократно в техническо отношение те видяха и разбраха какво е да се изправиш срещу българските войници.Във всички нас драги приятели тече кръвта на нашите деди истинските герои.Отдали живота си за да можем ние днес да се наричаме горди българи.Вечна слава на нашите деди истинските герои.Благодаря на Бог че съм се родил в тази прекрасна страна която не бих заменил за никоя друга.

Имал съм безбройни възможности да напусна България да търся късмета си по света но аз не желая да оставя моята родина.Искам да живея в нея и да се боря за нея за да може с общите ни усилия да я има и утре за да може идните поколения да се наричат горди българи живеещи в нашата обетована земя.Нека всички работим заедно и с общите ни усилия тя да бъде това за нас.Не желая да слушам от хора колко ужасно място е България.

Разберете от всички нас обществото зависи тя да бъде нашата обетована земя.Нека всички ние обществото на България се борим за нея не само армията борбата е за всеки един от нас и всеки един от нас трябва да даде своя принос за да я има България.Никоя друга държава никога няма да се превърне в Наш дом колкото и богата да е тя колкото и големи възможности да ни предлага.Трябва да работим за нашата Родина и всеки ежедневно да дава своя принос тя да се развива и просперира.България трябва да се възроди по мирен начин със всеобщите ни усилия. Няма да допуснем да има насилие в България.

Повярвайте ми бил съм на мисии в Афганистан и не искате да видите това което съм виждал аз.

Бог да пази България.

Екипът на IstinskiIstorii.com поднася сърдечни благодарности към такъв истински Българин – патриот и родолюбец!