Васил Михайлов с орден “Стара планина” I степен: Сега съм герой в очите на внуците ми
“Радвам се за ордена “Стара планина” първа степен, който получавам на този свят празник 24 май. Аз от 20 години получавам признание във вид на награди и това прави много щастливи моите синове и внуци. Защото, знаете ли, аз вече съм преболял и радостта, и болката от много неща. Но е хубаво, че този орден ме прави герой в очите на внуците.” С тези думи големият Васил Михайлов ще приеме ордена първа степен “Стара планина” за изключително големи заслуги в областта на културата и изкуството. Васил Михайлов се е превъплътил в повече от 200 роли, като най-голяма популярност му носи изпълнението на Петко войвода в тв сериала “Капитан Петко войвода”.

Като Петко войвода става популярен

“Трудът на актьора е вид наркотик. Тя е магия, която се пръква от работа с големи автори, големи режисьори, с жадния за промяна зрител. Няма как да не се вълнувам на този светъл празник 24 май”, сподели още на вчерашния ден Михайлов.

И на 81 г. актьорът продължава да играе в шест представления

По-късно той връчи наградата “Аскеер” на колегата си Иван Налбантов, който получи статуетката за цялостен принос в изкуството. “За мен това е чест, много уважавам колегата си”, каза Михайлов.

Иван Налбантов

Носителят на множество български и чуждестранни награди не сподели дали ще гласува на предстоящите избори. “Малко се притеснявам за всичко, което се случва в Европа, в световен мащаб. Не е празнично това, което става. Но в едно съм сигурен. Трябва да си запазим българското оазисче. Иначе какви са тия англичани и японци, които се преселват тука. Явно намират онова, което отдавна им липсва – в двора сам да засадиш един домат, да си боядисаш къщата. И мен ме е налегнала мисълта, че трябва да имам едно място, далече от шумотевицата. Вярно, че и без пари са ми го давали. До ден днешен какво правя – само работя. А чувствам потребност сам да разчопля земята, да бодна едно коренче, да се радвам на простите неща, които съм загубил от тичане”, сподели големият Васил Михайлов.

Източник: bgdnes