Веднага изхвърлете хапчетата за кръвно с рецепта на Петър Дънов
Огромна част от българите в напреднала възраст са засегнати от високо кръвно, което води след себе си редица други сериозни здравословни проблеми. Данните показват, че повечето нашенци разбират твърде късно за аномалиите в кръвното си налягане и години наред живеят със застрашаващи показатели, които са далеч над нормалните граници – 120/80.

В последно време се говори за обичайно високо кръвно налягане, което се дължи на измененията в климата и бита, но когато стойностите минат допустимата граница от 139/89, задължително трябва да си обърнем внимание. В този случай се касае за предхипертонично състояние или казано по-просто – високо кръвно. Трябва да знаете, че кръвното налягане варира много бързо и е нужно редовно измерване, за да се хванат измененията.

При диагностициран проблем не е нужно да ходите с торбичка с лекарства и да тровите организма си, а кръвното ви отново да шари. Тогава на помощ идва една от най-целебните рецепти на народния лечител Петър Дънов, която всеки може да приготви в домашни условия. Тя не е скъпа, но е изключително ефективна, защото кръвното се нормализира, а и организмът не се трови с химия.

Първо си купете от пазара пресен хрян, измийте го хубаво и го обелете. Достатъчни си само 250 грама. Настържете кореноплодното на най-едрото ренде, с което разполагате, за да не се загубят ценните му сокове. После го залейте с два литра студена вода, която може да е изворна, може и да я налеете от чешмата. После поставете водата в подходящ съд, изсипете предварително подготвения хрян и оставете сместа да заври. Задръжте до 2-3 минути и свалете от огъня. Оставете да изстине добре и прелейте в стъклена бутилка.

Това е финалната стъпка от приготвянето на цяра. Пийте от него всеки ден по 100 милилитра, като за предпочитане е приемът да се извършва сутрин. След като изпиете напълно първата доза, която сте приготвили, починете една седмица, в която не приемайте отварата. После повторете рецептата и сами проверете подобрението на показателите си.

В допълнение към консумацията на отварата можете да изпълнявате и няколко лесни трика, които да подобрят общото ви състояние. Ако все по-често изпадате в стресови ситуации или изпитвате чувство на безпокойство, това е сигурен признак за евентуално развитие на хипертония. При следващата атака на психично напрежение опитайте отпускащата техника с дишане на лечителя Дънов.

Поставете езика върху венците и вдишайте през носа, докато преброите до 7. Задръжте за същото време и издишайте през устата, докато броите до 8. В същото време свийте устата по начин, че да се чува свистене. Ниските нива на витамин D също допринасят за развитие на хипертония, показват данните от 35 проучвания. Вместо да вземате хранителни добавки обаче, в пъти по-добре е просто да се попечете на слънце, достатъчни са 20 минути. Умереното излагане под слънчевите лъчи помага на кръвоносните съдове да се разширят, тонизира сърцето и в крайна сметка понижава кръвното.

Източник: Ретро