Вечния въпрос! Кога е по-добре да се къпем? Сутрин или вечер! Вижте отговора..
Американски дерматолози посочиха ползите от вечерния и сутрешния душ и заключиха, че къпането вечер е по-полезно.

Душът рано сутрин освежава и подобрява работоспособността, докато вечерният подобрява качеството на съня, тъй като регулира телесната температура. Научно е доказано, че едно душ 90 минути преди лягане първо затопля и след това охлажда тялото.

Купането вечер облекчава и стреса,

защото намалява нивата на кортизола – стероиден хормон, който помага на тялото да реагира на натоварването, да регулира кръвната захар и пребори инфекциите.

“Душът изкуствено повишава температурата и позволява по-бързо охлаждане, което ускорява настъпването на съня”, каза д-р Джанет Кенеди.

Освен това, вечерното душ осигурява по-здрава кожа.

Ако човек работи и е навън по цял ден, вечерта кожата е покрита с всички алергени, които могат да я възбудят. Затова е по-добре те да бъдат почиствани през нощта. Тогава кожата се регенерира, мъртвите клетки падат и се изграждат нови, пише Vesti.bg

Независимо от това, ако душът се взима вечер или сутрин, лицето трябва да бъде измито, за да не останат мазнините по възглавницата, което предизвиква акне, препоръчва д-р Сатър Джейбър.

Вечерният душ също намалява напрежението в мускулите.

Купането два пъти дневно не е толкова лоша идея, ако е по-кратка от 10 минути и водата е хладна.

Дерматолозите са единодушни, че за кожата е по-полезна хладка вода. Горещата намалява влагата в епидермиса и се отнася много от естествените лубриканти.

Източник:  trafficnews

Ръчно изработени сребърни бижута – Swarovski® – Намаления!

loading…