Вижте какъв шоколад ядем ние и какъв германците!
Има ли разлика в вкуса и  качеството на едни и същи  храни  в Германия и в  Германия ?

Би Ти си направил експеримент с донесен от там  шоколад , който се продава и на българския  пазар,  и мнението на потребителите е, че има разлика и в наситеността с какао и процентът на хашиш в сладкото сладолед.

ЗИС  дегустация та Нашите експерти посочиха в Ефир, ЧЕ  шоколад ът отдясно Е От  а Германия , а левият се продава у нас и уцелиха. Те твърдят, че при германската  шоколада  има повече какао, визуално се вижда, че е по-тъмно, а при българския има разлика и в мазнините, които се прилепват по дъното. На етикетите пише едно и също.

Агенцията по  Храни ТЕ започна Провери именно за такива разлики Между  Храни ТЕ у нас и същите в Западна Европа. Те проверяват  шоколад , детски  храни , колбаси, сокове и др.

При сравнение на колбаси тук и там на етикетите е изписано едно и също. Живеещи в Германия българи обаче, които ядат там и тук един и същ продукт, констатират, че тук саламите имат повече мазнини и различен вкус. При дегустацията в ефир на колбас оттук и от Германия експертите посочиха, че не усещат разлика.

Камен Николов от Българската агенция по безопасност на храните отбеляза, че в момента негови колеги са в Германия, където ще закупят продукти, които ще бъдат подложени на лабораторен анализ. Що се отнася до избора на продукти, той посочи, че са подбрани такива, които са разпознаваеми, детските храни и такива, които в други страни от Източна Европа, като Словакия,  са установили, че имат разлика.

Алармирала съм още преди време за разликата в козунаците, например, които са за Италия, и тези, които са за нашия пазар, както и кроасаните. Съдържанието на тези у нас са с повече Е-та и консерванти, посочва проф. Донка Байкова, най-известният диетолог у нас.

Линк към видеото: https://vid.btv.bg/btvnews/2017/05/26/cheti_20170526_090736_9fa7ad05a2-1.mp4

Източник: dunavmost