Вижте как да се справите с агресивното дете! Важни и полезни съвети!
Не си мислете, че само възрастните могат да се влияят от стреса. Децата изпитват стрес на свой ред. Тъй като в тялото на подрастващите текат всякакви бурни физиологични промени, се налага да имаме комплексен подход за отстраняване на тревожността и стреса при децата.

За да няма проблем с това, родителите трябва да съблюдават правилния хранителен режим на децата, както и спокойния сън. Възможна е и употребата на растителни хранителни добавки. Стресът при децата трябва да се избягва, за да не придобие той непредвидими форми.

За нервен стрес говорят проблемите с апетита, със съня или хиперактивността. Родителите могат да овладеят положението като осигурят добри условия за нормален сън, да предоставят възможност на детето за тихи игри или някакъв вид творчество, да осигурят спокойствие на детето и да подсилят чувството му за близост с родителя.

Ако забелязвате агресивност у вашето дете, запишете го някоя спортна школа. Можете да подарите на малчугана домашен любимец. Тръгването на училище е изключително стресираща ситуация за децата, така че се постарайте да им осигурите необходимото спокойствие и подкрепа. Старайте се детето да има достатъчна физическа активност и разходки на открито, съветват колегите от ПИК .

Източник: Prochetime.com