Вижте как хор в Конго пее на Български вечната песен “Притури се планината” настръхващо (ВИДЕО)
Хор в Конго пее българската народна песен „Притури се планината“. Запис от изпълнението е публикуван във фейсбук профила на инициативата Българовско шествие.

„България е навсякъде, където има поне един българин. От 20 години тя живее извън родината ни, а през последните 5 години, благодарение на нея, на 3-ти март българският флаг се вее високо в Демократична Република Конго. Прославя и заразява с магията на фолклора ни дори хората, които живеят на хиляди километри от нас.

Да искат сами да учат стихове на Ботев и песни като „Притури се планината“ – в това се изразява силата на духа ни. Тя е Теодора Игнатова – почетен консул на България в ДР Конго“, обясняват от Българовско шествие кой е човекът, стоящ зад изпълнението.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬България е навсякъде, където има поне един българин.От 20 години тя живее извън родината ни, а през последните 5 години, благодарение на нея, на 3ти Март българският флаг се вее високо в Демократична Република Конго .Прославя и заразява с магията на фолклора ни дори хората, които живеят на хиляди километри от нас.Да искат сами да учат стихове на Ботев и песни като „Притури се планината“ – в това се изразява силата на духа ни.Тя е Теодора Игнатова – почетен консул на България в ДР Конго и тази година на 3ти март ще бъде в 09:00ч. на Морска гара – Бургас, защото е част от Българовско Шествие

Публикувахте от Българовско Шествие в Четвъртък, 28 февруари 2019 г.

 

Източник: Труд

Ръчно изработени сребърни бижута – Swarovski® – Намаления!

loading…