Внимавайте! Стаеният гняв и нерви могат да Ви причинят проблеми, за които не сте и подозирали! Вижте!
Според Мадлен Алгафари, повечето от заболяванията, от които страдат хората днес, са на психична основа. Тя е категорична, че всеки един телесен или психичен симптом е причинен от неизказана емоция. Опитвайки се да скрием от останалите преживяването и емоцията, ние я превръщаме в болест, казва Мадлен Алгафари пред БТВ.

Скритият гняв може да се изроди в язва или туморни клетки. Специалистът даде пример как сдържаната емоция може да причини проблемите с кожата, косата и ноктите. Агресията, която таим, води до висока киселинност, а това – до язва, редица стомашни заболявания, ендокринни проблеми, бъбречни заболявания, проблеми със зъбите, високо кръвно налягане. Г-жа Алгафари проследи пътя на заболяванията съвсем логично- имаме навика да не изразяваме гнева и недоволството си, което води до промени в биохимичните и биофизичните процеси.

Промените на база тези процеси стават симптоми, после синдром и накрая се оформя диагноза, категорична е тя. Съветът към всички е да не се притесняваме да изразяваме емоциите си. Щадейки другите, ние вредим на себе си.

Източник: Prochetime.com