Дойде време да се избавиш от токсичните хора около теб!
Искам да ви посветя в своите планове за близкото бъдеще. Хич не ми е интересно да разпращам празнични поздравления до всички абонати в социалните мрежи, вместо това ми се иска да се занимавам със своя живот – заради себе си, естествено.

Възнамерявам без милост да “отрежа” всички токсични хора и токсични отношения от живота си, защото осъзнавам, че дойде време да се осмеля. Ние струваме много повече и заслужаваме повече от това да запълваме живота си с хора, които не ни дават усещането за позитивност.

Сбогувайте се с тези, които не носят нищо друго, освен отрицателна енергия ви живота ви. Навярно познавате няколко такива души минимум. Те ви карат постоянно да излизате извън кожата си по всеки повод. Само присъствието им ви прави неспокойни, напрегнати и предпазливи.

И не се чувствате себе си. Освен това, те с удоволствие говорят зад гърба ви, пускат ехидни коментари, а после не се стесняват да ви помолят за някоя услуга или помощ. Оставете всички тях в миналото!

Всички токсични отношения волно или неволно ви подлудяват. Това наистина ли е надежден приятел или ви мами и трябва да бъдете нащрек? Тези хора никога не вземат под внимание вашите чувства и изобщо не се тревожат за вас.

Те обичат да играят ролята на жертви, да ви използват и да предизвикват у вас чувството на вина. Не може да угодите на такива хора, защото те винаги искат нещо от вас. Колкото повече им отдавате, толкова повече изискват. Затворете вратата пред носа на такива отношения!

Много е лесно да позволите на такива хора да влязат във вашия живот, но в резултат под тяхно влияние ще започнете да се съмнявате в себе си и възможностите си. Присъствието им ще бъде тягостно и потискащо.

Свалете розовите очила: хората не се променят, ако не искат да се променят. А да искат да се променят е неимоверно трудна задача, затова чисто статистически е малко вероятна.

Не, това невинаги е леко, но си струва да се научите да се отказвате от хората и да ги пращате в паралелна орбита – така че да не се засичат никога с вас. Получавайте удоволствие само от общуване с тези, които наистина ги е грижа за вас като човек, а не за това колко пари имате и какъв е социалният ви статус.

Обърнете внимание на петте души, с които прекарвате голяма част от времето си и направете изводи. Тази петорка трябва да захранва душата и сърцето ви с любов, позитивност и искреност, а не да нарушава душевното ви равновесие и да ви изкарва извън нерви.

Отдавна сте отлагали този процес и малодушно сте затваряли очи пред него, но времето настъпи: избавете се от циниците, лицемерите, песимистите и завистниците. Токсичните хора вече нямат място в живота ви.

Източник: webmiastoto