Д-р Емилова: Качествената храна означава качествен живот
Д-р Людмила Емилова препоръчва режим на плодолечение и казва, че качествената храна означава качествена живот. Пред Би Ти Ви докторът обясни, че качеството е храна без химикали, месото без излишни хормони, антибиотици, без оцветители и някаква допълнителна обработка.

 

По думите й има негативни последици от тези изкуствени добавки, които вече се проявяват дори при бебетата.

Д-р Емилова препоръчва на зрителите да търсят все повече биопродукти в магазините или да залагат на фермерските пазари, където всичко се отглежда екологично. Тя не изключва месото напълно от дневното ни меню, но заявява, че трябва да е качествено, дори да е в по-малки количества.

Емилова препоръча да се избягват предварително преработените животински храни, тъй като чрез тях човешкото тяло не успя да си осигури всички допълнителни вещества и витамини, от които има нужда. За предпочитане е да използваме зехтин, да заложим на повече сурови плодове и зеленчуци, каза тя.

Д-р Емилова помага на хората чрез т.нар. система за лечебно гладуване. Тя включва яденето на 2 кг. плодове на ден и 4 билкови чайове. По думите й ефектът не е само в теглото, но и всички съвременни заболявания могат да повлияят на плодородието. На твърденията, че системата действа за кратко и след това килограмите се връщат, тя отговаря, че човек трябва да внимава какво яде и след това да си изгради навици да се храни здравословно.

Източник:  24 часа