Експерти съветват да не перем дънките! Интересни подробности..
Никой не обича да пере. Ако вие сте един от онези хора, които не могат да се справят с огромната купчина мръсно пране, то имаме добри новини за вас. Оказва се, че не трябва да перем дънките. Някога! Това може да ви звучи като съвет от някой, който е твърде мързелив, за да пере, но всъщност е съвет от главния изпълнителен директор на Levi’s – нали знаете, хората, които знаят всичко за дънките.

В интервю за Fortune, Чип Берг призна, че дънките му не са виждали пералнята отвътре никога. Вместо това, той почиства мръсните петна с четка за зъби. Берг признава, че когато повдигнал този въпрос, той започна жесток спор между истинските “дънкови привърженици” и всички останали. Предполагаме, че с “всички останали”, той визира хората, които не искат да се разхожда с мръсни дрехи.

Той каза: “Въпросът, който се опитвах да повдигна, все пак е сигнал за събуждане на тези, които се оставят на автопилот и след като съблекат нещо, просто автоматично го хвърлят в пералнята. “Един качествен чифт дънки наистина не трябва да се пере в пералнята.

Допускат се изключения, но много рядко.” Той твърди, освен че хабим вода, прането на най-добрия си чифт дънки, всъщност ще ги повреди. Знаем какво си мислите. Това е грубо. Ами всички тези микроби? Има начин да се справите и с това. Ако ги сложите във фризера, така убивате бактериите.

Добре е и да имате достатъчно време, за да ги размразявате, преди да излезете от къщи. Едва ли искате да ходите със замръзнали дънки.

Източник: Prochetime.com