Емоциите и силните чувства предизвикват физическа болка и влияе на организма ни
Всичко, което преживяваме емоционално и всяко силно чувство оказва влияние и физически на нашия организъм.

Емоционалните ни проблеми въздействат както на психическото, така и на физическото ни здраве, като доста често се проявява под формата на физическа болка.

Ето коя физическа болка реално е свързана с нашето емоционално състояние.

Главоболие. Тази болка се провокира предимно от стреса и напрежението.

Това може да се случи веднага или няколко часа след емоционално сътресение. Отделяйте време за релаксиране.

Болка във врата. Подобна болка се свързва със затруднено даване на прошка на близки хора и дори на себе си. Понякога е следствие от разрушено доверие. В подобни ситуации си припомнете, че няма идеални хора и обърнете внимание на хората до вас.

Болка в лактите. Това се проявява често като чувство на тежест или дискомфорт при опит на изправяне на ръката. Твърде много се вълнувате за това, че не можете да контролирате всичко. Не се задълбочавайте в незначителни проблеми.

Болки в ръцете. Признак за проблемно комуникиране. Нужно е да отделите време за нови приятелства и връзки.

Болки в колената. Това може да се дължи на липса на самоувереност, прекалена скромност или егоцентричност. Постарайте се да бъдете по-земни и добри към околните.

Болки в рамото. Болката в рамото обикновено е знак, че изпитвате някаква емоционална тежест. Отървете се от това „бреме“ и напрежението в мускулите ще премине само.

Болка в кръста. Това е индикатор за финансови проблеми. Болката се засилва при разходки или на работното място.

Болка в бедрата. Показва, че сте се застояли твърде дълго време на едно място. Постарайте се да бъдете по-решителни и да не се поддавате на страховете и ограниченията.

Болка в горната част на гърба. Болката се свързва с липса на емоционална подкрепа или честа самота. Опитайте се да намерите нови приятели и да смените обкръжението си.

Болка в глезените. Това е сигнал за нестабилни отношения с околните. Поставете своите ясни позиции и разяснете възникналите недоразумения.

Източник: За Жената