Енергийни места в красива България има много – Ето 5, които може да посетите
Енергийни места в красива България има много.


Нашата родина е красиво местенце от Рая и привлича с непознатите си и девствени местенца туристи от близо и далеч.

И все пак има места, където можете да усетите, че енергията е по-особена.

Там се зареждате с положителна енергия, която ни е така нужна днес в забързаното и претоварено ежедневие.

Пещерата на Свети Иван Рилски -навярно мнозина знаят и са посещавали Рилския манастир, но малко знаят за пещерата и параклиса от камък на Свети Иван Рилски близо до него. Тръгвайки по една пътечка в гората, тясна и обрасла със зеленина, стигате до малък отвор на пещера – уникално сред енергийни места у нас. Тук енергията е много наситена и преминавайки през тъмната пещера по каменните стъпала в параклиса, излизате от другата страна на една чешма с животворна вода. Поверието сочи, че който мине през тази „преизподня“, бива опрощаван от всичките си грехове. Процепа в скалата е тесен и от другата страна се чувствате някак си по-леки, по-заредени и по-човечни.

Татул – поемаме в посока село Татул в Родопите отново и уникалното светилище на Траките там. Именно тук са запазени останките на едно от най-важните светилища на племето, което е оставило толкова много по нашите земи. Според историците светилището е било жертвеник за почести към бога на Слънцето, но за обикновените хора то е носител на една неописуемо силна енергия, която ви връхлита от нищото. Известно, като светилището на Орфей, тук ви очаква изсечена в скалата пресечена пирамида. Точно тук в голяма близост се намира и пещерата „Вулвата“, която е феноменално явление по своята същност. Траките са били уникална култура, която е имала силна връзка със звездите и слънцето, което може би обяснява донякъде и силния заряд на всяко тяхно светилище. Енергийни места с такъв заряд са рядко срещани, а у нас те са няколко.

Село Златолист и Преподобна Стойна – селцето е малко и се гуши в Пирин, близо до Сандански в самата котловина на Петрич. Тук, който е дошъл е усетил силен поток енергия. Самата стая на Преподобна Стойна – пророчицата е съвсем обикновена, но влезете ли в нея, излизате различни. За мястото се носят легенди, че сбъдва желания, но само такива, които са чисти и от сърце. Дори и най-големите скептици тук онемяват пред усещането за една всеобхватна енергийна промяна у себе си.

Белинташ – тази „скала на познанието“ с формата на малко плато се намира в Родопите. Тя е древно скално светилище, за което малко се знае, говори и малко хора ходят там. Не само у нас, но и в Европа тази точка е източник на силна енергия. Според мнозина именно пресечната точка на Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора – е източника на най-голяма енергия на Стария континент. По самото скално светилище се виждат части от картата на звездите и редица паранормални явления са регистрирани в района.

Седемте Рилски езера – навярно няма българин, който да не е посетил уникалните езера в Рила планина. Според мнозина тук се усеща една много силна и уникална енергия, чийто поток се влива в тялото и го зарежда. Поне веднъж в живота тези езера трябва да бъдат обходени и посетени, защото най-силния енергиен център у нас, а и по света са именно те. Последователите на Дънов се събират именно тук всяка година през август. Тръгвайки от едноименната хижа в Рила и обхождайки езерата едно по едно, усещате една промяна у себе си, която трудно може да се обясни, ако не се усети. Енергийни места, като това са радост за окото и душата.

Източник: edna