Ето защо успешните двойки не афишират любовта и щастието си в социалните мрежи!
Социалната мрежа вече е сърцето на нашия живот.

До такава степен е навлязла в ежедневието ни, че ако някой не е обновил статуса или настроението си, си е повод за притеснение.

Естествено в момента иронизираме умишлено..
Стремим се да се покажем по най-добрия начин в очите на другите. Тази човешка черта, да се харесаме на останалите, е останала и през вековете. Начинът, по който околните гледат на нас, до голяма степен се формира, по това как ние се самоопределяме Това се отнася и за личните ни взаимоотношения. Ако сме сигурни, че останалите виждат връзката ни като щастлива и успешна, тогава и ние се чувстваме добре и доволни.

В интерес на истината, когато сме доволни от живота, рядко парадираме с него със снимки в социалните мрежи. Това не означава, че не вършим неща или не отиваме на различни места, или не се срещаме с хора, или не се влюбваме. Това само означава, че животът ни е толкова динамичен и интересен, че не искаме да се откъсваме от същността му, за да запълваме време с дребни неща.

Когато една двойка е истински щастлива, тя няма нужда от оценката на другите, за да почувства добре. Радостта на двама души се изразява в това да са заедно, а не постоянно да публикуват, че са заедно. Излишно е да използвате партньора си, за да се доказвате пред света. Оказва се, че има противопоставяне между действителното състояние на една връзка и актуализираното такова в социалните мрежи.

В заключение, проучването показва, че хората, които използват социалните мрежи по-рядко, са и по-щастливи.
А кое прави една двойка по-успешна:
Успешните двойки не се страхуват от скандалите.

Двойките, при които има разбирателство, често се карат и спорят. Но за разлика от хората, които действително не се разбират, успешните партньори не се притесняват от кавгите. Изглежда, те са разбрали, че спорът понякога е единственият начин да се реши определен проблем.

Какъв е начинът, по който щастливите партньорства спорят?

Те не бягат от темата, изслушват се, обосновават се и накрая вземат решение. В спор те никога не използват непозволени  удари под кръста, не премълчават възгледите си. Те успяват да оформят своето отношение към другия и може да ви изглежда невероятно, но често след скандала положението изглежда така сякаш никога не са се карали.
Те се извиняват, прощават си и се съвземат бързо от караниците.

Щастливите двойки не се притесняват да прекарат цяла нощ в спорове, те се съвземат доста бързо след конфликта. Тези взаимоотношения несъбират в себе си омраза или ярост, влюбените не се сърдят дни след караницата, не се възмущават и не започват отново същата караница от преди малко.

Успешните двойки действително не смятат да губят времето си в заяждане и каране. Те знаят, че когато дойде края на кавгата, е време да се извинят един на друг, защото осъзнават, че извинението е от по-голямо значение, от колкото това кой е спечелил битката от преди малко. Извинението възвръща отново уважението, и показва, че сте слушали партньора си. Те разчитат един на друг.

Двойките са заедно заради комфорта, подкрепата и съветите, които могат да си дадат един на друг. Те уважават мнението на другия и му вярват.Те знаят, че през каквото и да минат, другият ще ги разбере.

В успешните връзки няма гордост и самовлюбеност. Нормално е хората да не могат да се оправят с всичко в живота сами, точно заради това споделят, дискутират и питат най-доверените си хора, за да вземат правилното решение.Те са партньори, защитници един на друг и добри приятели, независимо от всичко.

Не сравняват своята връзка с друга.
Щастливите половинки с успешни взаимоотношения уважават своите различия и разбират, че техният успех зависи единствено с мнението им един за друг спрямо връзката. Имат общ любовен език. Двойките разбират, че половинките имат различни нужди, приемат интимния код предаден чрез езика на любовта на партньора си и се стремят да го спазват. Също така са искрени и отворени спрямо своите собствени любовни нужди. Грижат се един за друг и за връзката им.

Щастливите половинки знаят, че най-важно е да се грижат един за друг, а заедно с това да се грижат и за връзката си. Те не оставят собствените си емоции да развалят отношенията им. Не оставят миналото да им попречи.

В една успешна връзка, влюбените познават бившите на своята половинка, лудите преживявания и неприятните случки, който са преживели заедно. Но това определено не пречи на сегашните отношения. Те високо оценяват бившите половинки на своите любими и колкото и да е невероятно ги харесват, защото именно заради тях, партньорът им е такъв, какъвто е към момента.

Умеят да си почиват един от друг.
След ден натрупан със стрес и натоварване, хората, които имат успешни отношения, не се страхуват да признаят, че искат да останат сами от време на време. За тях дори това е почти задължително. Половинките разбират, че понякога, да си поемеш дъх и да избягаш от ежедневието,даже и от връзката, е необходимо.

Успешните двойки се чувстват добре въпреки своите особености. В този случай, когато по-затвореният от двамата иска да си остане вкъщи, не е необходимо другият да се чувства виновен. Партньорите в една успешна връзки са достатъчно сигурни един в друг, че приемат различията си без безпокойство.

Източник: Gledavalnik.com