Запознайте се с Българката Росица Иванова – Жената, която може да лети
„Услади ми се адреналинът“, казва Росица Иванова – една от малкото жени пилоти, когато я питаме как така е избрала точно тази професия. Един атракционен скок с бънджи катапулт я изстрелва във висините и дава простор на мечтата ѝ да лети, която тя скоро реализира.

Росица с удоволствие ни разказва за ежедневието на един пилот и се оказва, че работата ѝ далеч не е само да „кара самолета“. Тя координира всеки елемент от полета, графика на пътниците с прекачвания, в случай на забавяне, обгрижването на машината и много други детайли, които остават скрити за нас пътниците.

Любопитни за по-пикантни подробности, разбираме, че веднъж я е удряла светкавица по време на буря в небето. „Самолетът е обезопасен“, бърза да ни успокои тя и ни уверява, че въздушният транспорт е най-сигурният, защото за всичко има по няколко резервни варианта.

Росица обожава усещането за свобода, когато се рее в небето, но най-много обича да се връща у дома, в България. Оптимист е за бъдещето, което можем да си създадем тук. Според нея у нас всеки може да постигне всичко, стига да си позволи да мечтае и, естествено, да действа, за да се движи напред.

Заради тази своя житейска философия и положителния пример, който дава, тя се съгласи да подкрепи кампания „Силата е в теб“, за да вдъхнови все повече българи да станат творци на собствената си положителна промяна.

С кампанията „Силата е в теб“ посолството на САЩ в България приветства силния български дух.

Източник: Вести

Ръчно изработени сребърни бижута – Swarovski® – Намаления!

loading…