Запознайте се с най-странните плодове и зеленчуци на света (СНИМКИ)
Екзотиката на широкия свят предлага огромното разнообразие на плодове и зеленчуци, за които не сме си и представяли дори, че съществуват.

За това сме ви подготвили тази галерия с изключително странни на външен вид плодове и зеленчуци. Може да се наложи да попътувате, за да ги опитате, но някои се срещат и у нас.

А бихте ли ги пробвали?

Акеби е японски зеленчук, които има интересна лилава обвивка и черни семена във вътрешността. Обвивката може да се приготвя както чушка.

Хлебното дърво е национален плод на Бангладеш, но произхода му е индийски. Обикновено се приготвя като хрупкав чипс.

Рамбутан е средно голям тропически плод, който вирее в Малайзия, Тайланд, Индонезия и Филипините. Когато се отлепи косматото покритие се появяват месести, вкусни плодове. Подобен на грозде със сладко -кисел вкус.

 

Джаботикаба Този плод цъфти направо от кората и ствола на своето дърво. Това е гроздето на местните земи в Южна Америка. Вина и спиртни напитки, произведени от това растение са наистина популярни и изискани.

Рогат пъпеш Този плод произхожда от Африка. Жълтото му покритие е твърдо, докато зелената му месо е сочно. Той има комбиниран вкус на краставица и тиквички и е богат на витамин С и фибри.

Мангостан естествено расте в тропическите части на Югоизточна Азия. Има сладък, цутрусов, пикантен вкус и напомня на праскова. Черупката му е изключително твърда.

Дуриан Известен в Югоизточна Азия като „цар на плодовете“, но сравнително непознат в Съединените щати. Този голям плод е обхванат от тръни и има остра миризма като на развалени лук или мръсни чорапи, но има и богата кремоподобен аромат.

Лангзат Малки, полупрозрачни, кълбообразни плодчета могат да бъдат намерени в Югоизточна Азия, Индия и Тайланд. Те могат да се ядът, когато са неузрели и са кисели, но са предпочитани, когато узрет и станат сладки.

Лилави сладки картофи имат по-плътен вкус от обикновените сладки картофи.

Черно сапоте – известно като шоколадов пудинг без глутен при плодовете.

Плодът на дървото Хала Ака Пухала Този странно изглеждащ плод е основен източник на храна в Микронезия, особено в атоли. Неговите масла се използват за лечение на главоболие,а цветовете му лекува запек.

Личи е китайски плод, който има тънка чуплива черупка и е оградена със сладко желеобразна маса.

Карамбола Също така известен като звезден плод, отглежда се във Филипините, Индонезия, Малайзия, Индия, Бангладеш и Шри Ланка. Целият плод е ядлив и обикновено се яде директно.

Аке Тези странно изглеждащи плодове, който са родени в тропическа Западна Африка понякога се нарича зеленчук мозък поради вътрешните мозъчно-образни жълтеникави люспи. Аке е националният плод на Ямайка и е основна храна в ямайските диети.

Червен ананас 

Черни домати

Жълти малини

Ръката на Буда – няма сок или каша но мирише страхотно

Драконов плод – сладко кисел вкус и интересен вид

Пинбери – вкус на ананас, форма на ягода

Червени банани

Сини ягоди

Жълта диня

Източник: jenata-vchas