Защо все привличаш лошия късмет към теб?
Някога замислял ли си се защо има хора на които живота им върви по вода, а други са нечувани каръци? И знам, че някои ще кажат, че живота просто не е справедлив и тн.

И все пак кое е нещото, което привлича лошия късмет и добрия? Дали можем да направим нещо по въпроса? Разбира се, че можем! Да, ние наистина не можем да определяме нещата, които ни се случват, но това, което можем да определим със сигурност е нашето отношение към събитията. И изцяло от нас зависи дали ще гледаме на себе си като на жертва или не. А, жертвата е човек, който обвинява другите за своите неуспехи. Всеки друг е виновен, само не и той! И като се замислим това е много удобна позиция, само че по този начин се отказваме доброволно от всякакъв контрол, който бихме могли да имаме над живота си.

Но, замисли се, възможно ли е да има успешна жертва или жертва-късметлия? Не, разбира се! Жертвата е човек, който задължително трябва да загуби, да страда, защото иначе няма да е жертва повече. Така, че когато играем ролята на жертва, независимо дали ни се вярва или не, ние подсъзнателно се опитваме да привлечем лошия късмет към нас, точните събития, които биха ни дали възможност да продължим с нашата любима роля. Търсим и най-малкото нещо от което да се оплачем, търсим непрекъснато състрадание от околните. А, това над което се фокусираме непрекъснато се увеличава и Вселената ни изпраща още и още събития, от които да се оплакваме и да се чувстваме нещастни и изстрадали.

Искаш да спреш с това ли? Тогава спри да се оплакваш, поеми отговорност за своя живот. Почни да тренираш фокуса си да забелязваш и хубавите неща в живота. Когато започнеш да си благодарен и за малкото, което имаш и поемеш лична отговорност за живота и мечтите си, тогава и Вселената става твой съюзник. Защото късмета е на страната на хората, които вярват в мечтите си и са готови да действат въпреки обстоятелствата.

Автор: Мария Димитрова
Източник: freewill-bg.com