За да имате дълга и сияйна коса трябва да ползвате конски шампоан
Всяка жена иска косата ѝ да е блестяща и здрава, а доста от нас предпочитат да има и по-завидна дължина. От известно време т.нар. конски шампоан властва във вселената на сияйната коса. Този козметичен продукт подпомага растежа и укрепва структурата на косъма. Това се дължи на главната съставка биотин, или познатия ни витамин В7.

От него зависят видът и здравето на окосмяването. Укрепва свързването на отделния косъм и скалпа, с което всъщност предотвратява косопад. Биотинът забързва растежа на косъма, а косата става по-здрава и по-устойчива на третирания с препарати, сешоари и излагане на слънце. Използването на конски шампоан не е толкова широко приложимо, защото не е луксозна известна марка и не съдържа оцветители и парфюм.

Внимавайте обаче – не е желателно прекаленото използване на този шампоан. Той е по-концентриран поради предназначението му да се използва за животни. Има вероятност да увреди скалпа и да се получи обратен ефект. Препоръчително е при измиване на косата да се редуват конски шампоан и обикновен шампоан. Експертите казват, че косата може да порасне между 3 и 5 сантиметра на месец.

Източник: Ретро