За тази любов изобщо не си струва човек да се бори..
Да, понякога наистина не си струва да се бориш за любовта.

Как така? Питаш си ти, докато през ума ти преминат всички хубави моменти като на лента. “Най-доброто от …”, но най-хубавото все още липсва. Първата целувка. Първата среща. Първия път, в който правите любов. Всички тези моменти още не са на лентата. Но те са толкова изкушащо близо. Ако продължите да се борите, може би ще се случи. Ако издържиш още малко, всичко ще се нареди …

 

Как така не любов не си струва жертвите? Не ти се струва право да спреш дотук. Все пак едно си научила като дете, а и като вече пораснала жена – нищо хубаво в това животно не се случва без борба. И няма да има значение, ако се провалиш, важното е, че си опитала.

Тогава защо някой ще ти каже, че е по-добре да се откажеш преди истинската любов да е започнала? Няма никаква логика, нали?

Но има един вид любов, който не си струва борбата, не си струва жертвите.

Искам да открия поглед от човека, в който си влюбена. Насочи погледна само на няколко сантиметра настрани от него и ще видиш, че му е обвито около …

Някого.

Тази, другата, не се е появила току-така. Тя не е хипнотизирала, изнудвала или принудила, за да избере нея. Тя е там с причина, тя е там, защото човекът, когото ти обичаш, иска тя да е там, до него.

Дай си време да го осъзнаеш. Дай си колкото е необходимо. По-добре да го разбереш, отколкото да се готвиш за война, защото в такава война нищо не може да бъде спечелено. Войната е приключила, без да е отекна нито един изстрел, просто трябва да приемеш реалността.

Да. Боли. Страшно боли, защото те са ти казали, че упоритостта и усилията се отплащат, че сърцата на хората могат да бъдат “спечелени”, че любовта е понякога бойна поле. Трудно е да приемеш, че понякога е безсмислено да се бориш за любовта си. Трудно е да приемеш, че той е избрал нея, въпреки че толкова дълго си искал да го спечелиш.

Но няма смисъл. Остави оръжията. Отстъпи.

Този човек, когото ти обичаш, не те обичаш. Не и по начина, по който се иска. Не и по начина, от който се нуждаете. Ако беше така, той щеше да е тук, до теб.

Но той не е, защото така е избрал.

Дай му това право.

Ако го обичаш, дай му право да получи точно както иска. “

Катя Б.

Източник:  diana