Знаете ли къде правят най-хубавата шкембе чорба в България?
Шкембе чорбата е емблематична за нашата страна. Независимо от кой край на България са, българите обичат да приготвят това ястие и да го хапват в компания на маса.

Заради любовта на българина към шкембе чорбата Христо Кьосев изготви експертно проучване, което показва на кои места в България можем да хапнем най-вкусната чорба, подредени по азбучен ред.

Ресторант Градина, Айтос – малко заведение на пътя между Бургас и Карнобат се предлага шкембе чорба, която е една от най-хубавите в страната. Там можем да хапнем още неповторима агнешка дробсарма, както и други типични български гозби.

Заведението Бялата къща, Асеновград – точно срещу безниностанцията на Лукойл се намира заведението Бялата къща, където се сервира една от най-вкусните шкембе чорби. Може да опитате също и телешкото варено.

Гостилница Стефани, Благоевград, намираща се близо до полицията приготвя неповторима шкембе чорба. В Ботевград такава може да хапнете в При кака.

Ако искате да хапнете хубава шкембе чорба в Бургас, задължително посетете Бистро 33 в квартал Победа и При Къдравия – по северния край на крайбрежната алея.

Гостилница Добър апетит във Варна също се слави с невероятна шкембе чорба. Една от най-добрите чорби приготвят и в Гюрлата, която още през 90-те години на миналия век си спечелила популярност с вкусното шкембе.

Шкембе
Най-добрата шкембе чорба във Велико Търново се прави в снек-бара Света гора на булевард Никола Габровски №78. Във Враца такава чорба се сервира на бензиностанцията Вангелов.

В Габрово правилното място е механа-ресторант Алманах, а в Добрич – Гергана. Ако минавате покрай Дулово, задължително се отбийте в ресторант Максима, защото ще ви предложат наистина вълшебно шкембе.

В Йоаким Груево на разклона на селото в посока Перущица от ляво ще видите ресторант Въча, където може да хапнете перфектна шкембе чорба. В гостилница Кулинар в Кърджали също не отстъпват по вкус и качества.

В Кюстендил най-вкусната шкембе чорба се приготвя в гостилница Рибката. В Лом си заслужава да опитате шкембето в Дунавски вълни. Такова може да хапнете и в ресторант Старата мелница в Несебър.

За феновете на вкусната шкембе чорба в Пазарджик се препоръчват гостилниците Танго и При майстор Неджо. В Плевен вкусно шкембе може да се хапне само в кръчмата При бай Пончо.

В Пловдив от традиционното българско шкембе може да опитате в гостилницата Ася и популярни комплекс Капана. В Поморие култово място за шкембе чорба е При Стойко.

Гостилница Останкино в Русе и Шкембеджийницата в Сандански също предлагат неповторима шкембе чорба. Такива може да се опита и в гостилницата При бай Данчо в Силистра.

В Сливен ресторантите Приказка, Океан и Бялата чешма предлагат превъзходно шкембе. Неповторима е шкембе чорбата, сервирана в бирария София в Созопол.

Ако живеете или минавате през столицата София, има няколко места, където да хапнете хубава шкембе чорба – Контесата край храм Св. Николай Софийски, кръчмата Жули в Зона Б-18, заведението Амира в квартал Иван Вазов, гостилница Лозата в квартал Лозенец и гостилница Окото в Горубляне.

В Стара Загора вкусно шкембе на приемливи цени може да хапнете в Македония. Вкусна е шкембе чорбата и в механа Хаджи Генчо в Търговище.

Неповторима е шкембе чорбата, която предлага гостилницата Лунария в Хасково. Добра шкембе чорба в Шумен ще хапнете само в Шанел.

Ако преминавате Шипченския проход, спрете на паркинга на най-високата точка и опитайте от шкембе чорбата в гостилницата.

Най-доброто шкембе в Ябланица се предлага в кръчмата Роден край. Майстори на традиционната шкембе чорба са и в заведението Лира в Ямбол.

Източник: gotvach