Знаете ли, че в България е най-богатото находище на зеолит в света?
Българският зеолит в района на Кърджали е най-чистото и най-богато находище в света по отношение на йонообменните му и абсорбционни свойства.

Приемането на зеолитени хранителни добавки или на вода, структурирана със зеолит, пречиства организма от отровите, които всекидневно поемаме от заобикалящата ни среда.

Ето как зеолитът помага за възстановяване и поддържане на здравето.

Зеолитите са природни минерали с уникална кристална структура, които се откриват в скалните маси. Нашата страна е привилегирована да притежава най-качествените и най-богатите на зеолитов книлоптилолит залежи в света, които се намират в Източните Родопи.

Множество различни изследвания върху ползите от детоксикацията с клиноптилолит доказват, че минералът:

  • балансира pH в човешкия организъм
  • действа като антиоксидант
  • подпомага фукцията на черния дроб

Освен това, зеолитовият клиниптилолит действа изключително благоприятно на храносмилателната и отделителната система. A най-важното e, че изчиства токсичните метали от организма. Силният детоксикиращ ефект на минерала се дължи на отрицателния му заряд. Тъй като повечето токсини, всички тежки метали, множество опасни химични съединения и канцерогени са положително заредени, те са лесно привлечени от отрицателния минерален заряд, образувайки неутрално съединение, което лесно се отделя с урината, без това да влияе на електролитния баланс в тялото. Именно така се възстановява минералният обмен в организма. Това действа пряко на имунната система като я засилва и прави много по-устойчива на вредни външни влияния като различни бактерии, вируси и токсични елементи.

Приеман с храна или вода зеолитът:

Изчиства организма от токсични и радиоактивни елементи.

Улавя и извежда нитрозамините – канцерогенните вещества, които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване и употреба на нитратна сол.

Свързва и елиминира свободните радикали.

Подходящ е да се ползва при заболявания, за които се знае, че отделянето на радикали е една от основните причини за тяхната поява.

Нормализира кръвното налягане, повишава абсорбцията на глюкозата, нормализира киселинно-алкалния баланс.

Елиминира млечната киселина в мускулатурата и подобрява мускулния тонус.

Ускорява зарастването на рани.

Прочиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.

Повишава активността на остеобластите (клетките, изграждащи костното вещество).

Помага на организма да усвои по-пълноценно полезните хранителни вещества.

Източник: rhodosorb