Избери си руна и разбери какви тайни вещае тя бъдещето ти!
Думата “руна” означава “тайна”. Руните са знаците, използвани от древните народи в Северна Европа, за да привлекат късмета, за решаване на проблеми, както и за гадаене.

Ако имате проблем, който е ви безпокои, можете да го решите като внимателно се вгледате в руната, която ви харесва най-много. Това е един много древен метод, и той работи! Смята се, че тъй като цялата сила на душата ви ще бъде насочена в правилната посока, руната ще успее да ви помогне.

Като правило, изборът на “случайна” руна показва, че дълбоко в себе си вие отдавна знаете отговорите на въпросите, и подсъзнанието ви го подсказва при използването на руни.

Вгледайте се добре в руните и след това изберете една. Вижте номера ѝ и след това – тълкуванието по-долу.

1.

Еваз (Ehwaz)

че ви очаква в бъдеще

Руната на промяната. Движение към напредъка. Енергията на Меркурий. Тази руна се използва за промяна на фазата на стагнация. Става въпрос и за бизнеса, и за здравето. Облекчава пътя на пътешественика. Всяка промяна е възможна, когато човек се променя. Цвят – зелен.

Знак на произхода, прехода и движението, на нови местообитания, нови подходи и нов живот. Той също така показва движение в смисъл на всякаква промяна или подобряване на положението. Тази руна се характеризира с непрекъснато развитие и стабилен напредък. Бавен растеж на чувствата, безброй промени. Това може да се отнася както към делата, така и към развитието на идеи, взаимоотношения.

Това е руната на физическото движение, физическите промени или нови местообитания. Основната ѝ стойност – промяна, но промяна към по-добро и обикновено очаквана. Тази промяна обикновено се свързва с някакво пътуване.

2. Отал (Othilia, othel)

че ви очаква в бъдеще

Руна на отстъплението и раздялата. Енергията на Сатурн с отпечатъка на Меркурий и Уран. Ключова дума – прекратяване, придобиване. Два аспекта: Първият – прекратяването на нещо изживяно. Вторият – подсказва придобиване на нещо.

Разделянето, наследство. Символ на раздвояващата се пътека. Старата кожа трябва да се захвърли, старото отношение – да се прекрати. Подчинение и вероятно отстъпление, изпълнено съзнателно и с мисъл за това как и кога да се оттеглите, но също и упоритост да се извърши необходимото. С тази руна е свързана собствеността, тя е символ на придобиване, печалба. Въпреки това, краят може да дойде от нещо, с което трябва да се разделите.

Тази руна сочи имущество, нещо, което може да се купи с пари – обикновено земи или имот. Понякога тази руна показва човек, който осъществява желанията си чрез дълъг и упорит труд. Често тази руна показва лице, което е фиксирано в някаква мечта или идеал.

3. Уруз (Uruz)

че ви очаква в бъдеще

Руна на мощта. Тя слива мъжките и женските компоненти. Ин и Ян. Нещо приключва, нещо друго започва. Там, където е силата, няма застой. Свидетелства за успехи.

Означава ново начало – животът ви е надраснал сегашната си форма, която трябва да умре, за да може енергията на живота да бъде превъплътена в нова форма. Пригответе се за една нова възможност, която външно изглежда като загуба. Търсете сред пепелта.

Тази руна контролира промените, обикновено внезапни и неочаквани, които ви заставят да се обърнете към себе си, за да използвате истинската сила, която може да даде само тази руна. Тези промени често са естествени и не трябва да се избягват.

4. Гебо (Gebo, Gifu)

че ви очаква в бъдеще

Руна на единството. Ключовата дума: партньорство.

Единство, съюз или участието в каквато и да е форма. Реално партньорство може да съществува между отделни една от друга и пълноценни личности, които не губят своята индивидуалност дори в единството си. Този символ показва дара на свободата, от която извират всички други дарове.

Значението на руната е дар и тя е истински подарък, радващ сърцето, когато го видите.

Тази руна е хармонията на мъжкото и женското начало и показва края на конфликт. Психическото и физическото равновесие. Тя почти винаги действа по положителен начин. Това е един много добър знак, който отбеляза началото на благоприятен изход на всяко начинание.

5. Хагал (Hagalaz, hagall)

че ви очаква в бъдеще

Руна на унищожението. Тя допринася за излизането от омагьосания кръг.

Промени, иновации, свобода и освобождение – основните ѝ качества. Спешна нужда да се отървете от идентификация с материалната реалност.

Значението ѝ е градушка. Това е основната руна на ограниченията и закъсненията. Тази руна представлява всички сили, които са извън вашия контрол. Тя е символ на природното унищожение. Това унищожаване може да бъде добро или лошо, но поради факта, че силите, които оказват влияние върху живота ви в този момент до голяма степен са безразлични, обикновено получава негативна конотация.

Тази руна – солидна индикация, че сега не е време за каквито и да било нови инициативи. Опитите да се борите със съдбата или обстоятелства ще ви донесе само неуспех. Сега имате нужда от малка крачка назад и да се опитате да се движите по течението на живота.

6. Алгиз (Algiz, eolh)

че ви очаква в бъдеще

Руна на защитата. Предотвратява нахлуването на вредни външни сили. Подобрява способността за предвиждане на опасност. Ключова дума – завой. Тук се изисква повишено внимание, което ще бъде вашата защита. Навременно действие и правилно поведение.

Руната символизира ново благоприятно влияние, което постъпва чрез подсъзнателни емоции или инстинкти. Руна на приятелство. Това е една много силна защитна руна. Ще бъдете защитени от всяко нещастие за определен период. Често, ако наистина ви заплашва нещо зло, ще получите много сериозно предупреждение или предчувствие за нещастие, което ще ви позволи да се избегнете сериозни проблеми. Това е една много благоприятна руна.

7. Райдо (Raido, raidho)

че ви очаква в бъдеще

Руна на пътя. Руна на сдружаването и хармонизацията. Талисман на пътешествениците. Доверете се на хода на събитията.

Това е символ на пътувания, обикновено предприети за удоволствие. Понякога това може да бъде алегорично пътуване – пътешествие на душата. Ако това важи за вас, значи е време да се заемете с него. Ако вече следвате духовния път, тази руна ви казва да продължите. Руната може също да отбелязва факта, че сега е добър момент да се занимавате с всякакви преговори или разговори. В момента навлизате в период, благоприятен за логическо мислене и стратегия.

От финансова гледна точка, тази руна може да показва, че сега е точното време да купувате и продавате. Тя също може да казва, че ще получите някаква информация или съобщение. Може да бъде изненадваща новина.

8. Беркана (Berkana, beorc)

че ви очаква в бъдеще

Руна на растежа. Руна на плодородното движение. Тя допринася за раждането и прераждането. Говори за благополучие.

Ръст. Възраждане. Знак на плодородието. Тя насърчава растежа и символично, и в действителност.

Руна на раждането и семейството. Обикновено това се отнася за радостно семейно събитие. Руната символизира дома, къщата, където е сърцето ви.

Тази руна винаги сочи към осезаеми резултати, тя е много полезна, когато обмисляте нов проект. Тя указва, че всички планове трябва да бъдат приложени незабавно.

9. Тейваз (Teiwaz, tir)

че ви очаква в бъдеще

Руна на воина.

Енергията на воина. Руна на воина-дух. Неговата битка е свързана с неговото собствено аз. Намирането на вяра чрез действие.

Това е една от най-големите руни на победата. Тя въплъщава духа на конкуренцията. Това обикновено е свързано с борбата на силите на честната игра срещу силите на неоснователно потисничество. Готови ли сте да се борите за това, в което вярвате, без значение какви са шансовете ви, най-вероятно ще успеете. Тази руна е много силна мотивация, сочейки към силна воля и голяма решителност. Показва увеличение на мощността или парите.

Това е една отлична поличба по всички въпроси на любовта.

10. Маназ (Mannaz)

че ви очаква в бъдеще

Руна на собственото “аз”.

Съвет – скромност и нищо излишно. Това не е време за промяна, но време, в което да я желаете. Нуждаете се от гъвкавост. Само ясното желание за промяна ще бъде ефективно. Бъдете отстъпчиви, фокусирани, умерени. Опитайте се да водите нормален живот по необичаен начин. Вършете работата заради нея самата.

Това е руната на човечеството. Това е руна на взаимната зависимост и можете да разчитате на всяка помощ или съдействие по отношение на съществуващите проблеми.

В комбинация с негативни руни тя казва, че вие ​​непропорционално сте надценили проблема и като цяло сте склонни да се предадете. Сега е времето да намерите посочения по-горе добър съвет и да се опитате да вземете по-положителна позиция.

11. Иса (Ис)

че ви очаква в бъдеще

Руна на леда. Основната ѝ цел е магическото “замразяване” на каквото и да е. Можете да я използвате, за да спрете, но не и да елиминирате негативен процес. Ключовата дума – застой. Дълго чакане. Период на скритото развитие преди възраждане.

В духовния ви живот има застой. Може да откриете, че сте в заплетена ситуация, чийто смисъл не може да видите. Навярно ще сте безсилни да направите нещо и ще трябва да се подчините и съобразите. Бъдете търпеливи, латентният период на развитие предшества възраждане. Движение е малко вероятно. Не разчитайте на помощ. В изолацията си останете предпазливи, не се опитвайте да проявите воля.

Емоционални проблеми, връзката често ще бъде нарушена откъм лоялност от страна на друго лице.

12. Один (Weird, Wyrd)

че ви очаква в бъдеще

Руна на Один. Пустотата – това е краят. Пустотата – това е началото. Непознаваемото е задвижено. Руна на изискването: благоприятства случващото се и символизира готовност за него. Руната често изисква смелост на действията – като скок в бездната. Нейният външен вид е тест на вашата вяра. Руната представлява кармичните сили, както и общата сума на това, което сте направили и границите на това, което стее и ще станете.

Това е руна на пълното доверие, тя трябва да се възприема като доказателство за пряк контакт с истинската си съдба. Тя е космическата енергия на съдбата. Ние самите трябва да поеме отговорност за собствените си действия, добри или лоши. Когато тази руна се появи, трябва да повярвате, че ще ви се случи нещо неочаквано. Ще бъде положително или отрицателно, в зависимост от това, което сте заслужили с миналото си поведение.

Източник: За Жената