Известните личности, които са обичали чашката прекалено много
През 1994 г. руският президент Борис Елцин така се напил в САЩ, че го открили по гащи, на метри от Белия дом, да вика такси за пицария

Успехът не прощава на никого, както и житейските провали. И за едното и за другото алкохолът е леснодостъпна утеха. Това са хора, останали в историята, които твърде често са посягали към чашката. Вижте ги във видеото от канала „7-те НАЙ” по VBOX7.

Ърнест Хемунгуей

Ърнест Хемунгуей е един от най-вдъхновяващите и влиятелни писатели. Но авторът на „За кого бие камбаната” е бил толкова известен с писането си, колкото и със слабостта си към чашката. Когато например е живял в Куба е обожавал да пие дайкири, мартини и мохито. А според някои коктейлът „Блъди Мери” дължи името си именно на Ърнест Хемунгуей, който кръстил напитката  на жена си Мери Уелч, която постоянно се ядосвала, когато виждала мъжа си пиян.

Винсент Ван Гог

По времето на Ван Гог много от художниците са пиели абсент. Дали заради тази напитка или не, художникът е страдал от депресия и вероятно биполярно разстройство. Често е имал халюцинации и една от версиите е, че са е самоубил именно заради тях.

Стивън Кинг

Стивън Кинг е продал над 350 млн. копия от книгите си. Той признава, че след успеха на два романа, които е написал под влиянието на алкохола, е изпитвал страх, че няма да успее да постигне същите резултати. Започнал да пие постоянно, да пуши по две кутии цигари на ден и да експериментира с дози кокаин. За щастие, след дълга бора със зависимостите си, Стивън Кинг успява да излезе от дупката и да напише едни от най-добрите си произведения през XXI век.

Лорд Байрон

Джордж Гордън Байрон е известен не само с творчеството си, но и бурния си живот. Той е признавал, че е написал някои от най-добрите си стихотворения под влиянието на джина, но ни най-малко не се е притеснявал от хорското мнение. Едно от най-известните му изказвания е: „Разумният човек трябва често да се напива, защото истинският живот е в опиянението”.

Борис Елцин

През септември 1994 г. тогавашният президент на Русия Борис Елцин така се напил при официално посещение в САЩ, че охраната от „Сикрет сървис” го открила по гащи, на метри от Белия дом, докато се опитвал да спре такси, крещейки на руски, че иска пица. По-късно американският му колега Бил Клинтън признава за случая, че наредил да отведат Елцин в пицария. През 2010 г. една от дъщерите на вече бившия руски президент, Татяна Юмашева, обясни, че според нея баща ѝ пиел много, заради огромния стрес, на който бил подложен.

Франк Синатра

Съдейки по думите на автора на биографията му, Франк Синатра е пиел по бутилка уиски на ден. Лекарите му казвали, че трябва или да спре с пиенето или да пие в умерени количества. Синатра не ги послушал, а просто заменил уискито с вино.

Джоузеф  Маккарти

Джоузеф  Маккарти е американски сенатор, известен с преследванията в средата на миналия век на симпатизанти на комунистите и на заподозрени в шпионаж в полза на СССР. Той обожавал да пие, а през последните си години е посягал на чашката от сутрин до вечер. Умира на 47 от хепатит и цироза на черния дроб.

Източник: vesti.bg