Какво се случва, 24 часа след като хапнете печен чесън
Не случайно има хиляди статии относно това колко е полезен и как всеки ден трябва да хапвате по няколко скилидки особено през зимния сезон,но днес ще ви говорим с научно доказани факти.

Чесънът е мощен естествен антибиотик . Дори 24 часа след като сте използвали чесън, той продължава да оказва активно влияние върху тялото ви!  Убива паразитите и помага да се отървем от токсините, този уникален продукт спомага за подобряване на вътрешните органи и помага да се лекуват дори хронични заболявания.

Как да се храня с чесън

Полезно е да ядете чесън, пържен в тиган или печен във фурната. Чесънът, приготвен по този начин, няма остър мирис и вкус, но запазва лечебните си свойства, като напълно се абсорбира от тялото.

Създайте навик да приготвяте такъв чесън веднъж на всеки 2-3 дни и ще бъдете приятно изненадани от състоянието на вашето здраве! Чесънът значително ще намали холестерола в кръвта ви, ще изчисти артериите и ще помогне да се отървете от проблемите с кръвното налягане. Този продукт повлиява добре на всеки, който има проблеми със стомаха и наднорменото тегло, той е изключително полезен при диабет.

Печен и пържен чесънът има висока хранителна стойност, решава проблема с постоянна умора и отслабен имунитет. Отделно, бих искал да отбележа, че такова ястие ще помогне и да отслабнете! За да ускорите метаболизма си струва да ядете по 6 скилидки чесън, приготвени по специален начин поне веднъж на всеки 2 дни.

КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ПЕЧЕН ЧЕСЪН ВЛЕЗЕ В СТОМАХА ви
1 час
Когато чесънът просто навлезе в стомаха, тялото го възприема като обикновена храна.

2-4 часа
Чесънът елиминира свободните радикали, бори се срещу раковите клетки.

4-6 часа
Чесънът унищожава телесните мазнини, премахва излишната течност от тялото.

6-7 часа
Чесънът унищожава вредните бактерии, които се намират в тялото.

8-10 часа
Чесънът предотвратява окисляването на клетките в тялото.

10-24 часа

Чесънът насърчава дълбоко почистване на цялото тяло. Премахва токсините и всички отпадъци от патогенни бактерии.

Дори 24 часа след хранене този биологично активен продукт продължава да работи!

Пюрето от чесън има много особен, сладък, но все пак приятен вкус. Можете да го разнесете по хлебче или брускети и да направите вкусни сандвичи, като използвате здравословна зърнена основа.

Не се колебайте да добавяте чесън към различни ястия: ориз, приготвен с него, ще бъде отличен, печено месо, всякакви зеленчукови ястия … Ползата от такова ястие ще се увеличи 100 пъти и вкусът ще бъде отличен.

Не забравяйте да пиете много течности, използвайки този лечебен агент! Всяка клетка в тялото ще бъде почистена и подмладена след 2 седмици употреба на чесън. За да сте здрави, понякога е полезно просто да ядете храни, богати на витамини и биологично активни вещества. Чесънът е мощно доказателство за това твърдение.

Източник: За Жената