Как да започнем нов живот след 40
Много жени вярват, че животът след 40 години завършва, а ние казваме обратното – е само началото. Кризата в средната възраст съществува и при мъжете, и при жените.

Това е период на преосмисляне на собствения си живот, поставяне на нови цели и нов тласък за развитие.
Ще ви кажем на какво да се концентрирате в тези психологически трудни години за жените. Защо е толкова важно за тях да разберат, че все още остават привлекателни и обичани.

Криза при жените

Съпругът ми вече няма тази страст. Семейният живот се превръща в съжителство. Изглежда, че е твърде късно да се търси нова любов и е невъзможно да се възкреси миналото.
Същото е и с кариерата. Жена, която не я е направила преди 40, губи надежда. В крайна сметка всичко е по-младо и по-бързо, готово да се учи.
Остава да се посвети на децата и ролята на майката, но децата растат. Какво да правим?

КАК ДА ЗАПОЧНЕМ НОВ ЖИВОТ СЛЕД 40

Решете какво наистина искате, след

40 години не е толкова важно какво мислят другите. Време е да определите собствените си желания самостоятелно, без да обръщате внимание на предразсъдъците.

На 17 години си ходил да учиш икономика, защото беше престижно или поне така казаха родителите ти. Но сега няма значение. Класове, които не носят удоволствие, можете да се откажете без страх от осъждане.

Помислете как да печелите пари от любимия си бизнес
След като разберете какво наистина искате да направите, помислете как можете да го спечелите. Това, което ще ви донесе удоволствие, със сигурност ще донесе пари.

Ще инвестирате в работата си душа. И наградата ще дойде според закона за енергийния баланс. Може би искате да печете сладкиши по поръчка или да рисувате. Всичко зависи от вас.

Обградете се с достойни хора, а околностите оказват огромно влияние върху качеството на живот и морала. Винаги се равнявайте с тези, с които общувате.

Ако не сте почистили редовете от близо и далеч до 40, тогава е време да го направите. Отърви се от завистливи приятелки, съпрузи на тирани, непоносими началници. Първите месеци без тях ще бъдат празни и спокойни. Но тогава ще заемат по-достойни хора.

Използвайте своя опит

За 40 години няма да допуснете грешките, направени през 20. Вие станахте по-възрастни, но и по-мъдри. Започнете да правите това, което не смеехте преди или какво не се получи. Вторият опит ще се осъществи, като се вземат предвид предишните недостатъци и ще бъдат успешни.

Започнете да живеете живота си

Вече можете да спрете да се страхувате от рейтинги. Ако имате собствена позиция, собствена цел, собствено мнение, собствен вкус и стил, тогава заслужавате уважение, без да правите нищо за него.

След 40 години животът е само началото. Опитайте днес да промените нещо в него, поне леко.

Кризата на неомъжените жени се проявява в разочарование в живота. Те не вярват, че ще намерят щастие в личния си живот, ще намерят любов. Но не е нужно да търси. Трябва да започнете да обичате себе си, малко по малко. Поне един приятел, съседи, колеги, себе си. Тогава сърцето ще бъде изпълнено с усещане за светлина и ще привлече точния човек.

Кризата на средната възраст при жените е съвсем нормална. Не се спирайте на това. Това е нещо, което може да бъде преодоляно. И в същото време и да помогне преодолее своя любим човек .

Източник: За Жената