Как не го знаех досега.. Толкова пари щях да си спестя от лекарства за кръвно..
Този естествен лек помага доста бързо. За твърде кратко време кръвното налягане се връща към нормалното, а ефектът е много стабилен.

Слънчогледовите семки са богати на никотинова киселина (ниацин или витамин ВЗ), което разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Това е проверена рецепта от руската медицина:

ПРОЦЕДУРА:

В съд поставете 500 грама добре измити сурови слънчогледови семки. Прибавете 2 литра студена вода и варете за 2 часа. Охладите и прецедете. Цялото количество изпий за два дни. Първата част изпийте през деня, а другата приберете в хладилника, за да я консумирате на следващия ден.

Кръвното налягане незабавно се връща към нормалното. Но за по-добро, по-дълготрайно въздействие се препоръчва редовно потребление за период от един месец.

Слънчогледовите семки са най-добрият източник на магнезий и с това мощно средство за понижаване на кръвното налягане. Слънчогледовите семки съдържат фитостероли, които по естествен начин намаляват холестерола в кръвта, което намалява риска от появата и развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Източник:  За Жената