Как правилно да избереш цвета на косата, за да не изглеждаш по-стара, ако си над 45 години
Много жени боядисват косата си, независимо от възрастта. Но след 40-те го правят с невероятна честота.

И, като правило, винаги има какво да се желае. Боята може да е черна, естествено руса, кафява, червена – всичко, само и само да покрием добре сивата коса.

Правилно избраният нюанс на боята ще ви направи да изглеждате много по-млади и ще освежите лицето си.

1.Ако искате да боядисате косата си в червени нюанси, вместо блестящи цветове, изберете топли тонове.

2. Предпочитате да сте с кафява коса? Тогава изберете шоколадови нюанси. По-студените тонове правят кожата по-тъмна и по-мрачна. От черно и тъмно кафяво е по-добре да откажете. Изберете леки оттенъци и ще излеждате по-млади.

3.

Блондинките е по-добре да се откажат от платинените тонове и да бъдат по-близо до мед. Златото и розовото са най-подходящи за това.

 

Правилата за боядисване на косата

Трябва да се откажете от монотонността. Смесете различни цветове, това ще ви помогне да съживите косата, да я направите по-здрави и да върнете естествеността си. Внимавайте да не прекалявате.

Модата си е мода, но помнете какво ви отива на вас. Ако следвате изключително модата, можете да влезете в неудобно положение и да изглеждате смешно. Играйте с различни нюанси. Тенденцията сега е топла.

Тези прости съвети ще ви помогнат да изглеждате 100% добре във всяка възраст, особено ако сте над 40. Не забравяйте, разбира се, за грим, прическата, дрехите и обувките, които също трябва да съответстват на изображението.

Източник: За Жената