Канадка сътвори къща за чудо и приказ само от няколко контейнера
Канадката Клоди Дюбрейл работи в сферата на строителството. Младата жена отговаря за изграждането на дървени къщи и многоетажни вили.

Но когато идва време да направи нещо за себе си, тя решава то да е изключително оригинално.

Според проекта, който изготвя, домът й трябва да се състои от 4 контейнера. За да се сдобие с тях, тя се отправя към пристанищния град Монреал. Там се свързва с десетки компании, които предлагат морски контейнери на цена от 2600 до 3000 долара.

След като купува желаната основа за нетрадиционния си дом, тя започва да търси професионалисти, които да отрежат товарните контейнери по чертежите й. Получава отказ от четири фирми, които смятат, че проектът й е прекалено сложен. Най-накрая се намира компания, която да удовлетвори изискванията й, с което е даден стартът на 2-годишния процес по построяване на дома на мечтите й.

Първоначално са направени отворите за прозорците и вратите на жилището.

 

Първият етаж на дома й се състои от два съединени контейнера с размери 2,44 х 12 м. Другите два, поставени отгоре под ъгъл от 90 градуса, се превръщат във втори етаж.

Всеки контейнер е подсилен с допълнителни греди. За основа е излят 12-сантиметров бетон, в който е монтирана система “топъл под”.

Клоди харесва начина, по който изглеждат контейнерите отвътре и решава да не го променя. Само  минава стените с бяла боя.

Отвън прави топлоизолация. Къщата й е облицована с дърво от смърч, който не изисква боядисване.

Източник: Petel