Карта на благосъстоянието на корема, която позволява да дешифрирате сигналите на тялото ви
В коя част на тялото човек най-често чувства болка? Със сигурност много хора ще отбележат, че коремният дискомфорт е най-често срещания проблем. Защо?

Факт е, че проблемите с много вътрешни органи причиняват болка в коремната област. И поради естеството на дискомфорта, можете съвсем точно да кажете каква е причината.

И днес ще ви предложим проста схема – „карта на благосъстоянието“, която ще ви разкаже повече за загадъчните болки и по всяко време ще ви позволи да дешифрирате сигналите на вашето тяло .

Дискомфорт в горната дясна част на корема

Тук са черният дроб и жлъчния мехур, така че ако имате болка, често трябва да обръщате внимание на тези органи. Остра внезапна болка, простираща се до дясното рамо, може да показва наличието на камъни в жлъчката. Особено ако болката идва след ядене на мазни храни.

Упоритата болка може да говори за възпаление на жлъчния мехур . И периодични болки, които след това изчезват, а след това се появяват отново, могат да бъдат признак на хепатит – опасно чернодробно заболяване.

Дискомфорт в горната част на корема в средата

е най-близкият дуоден и част от панкреаса. При честа болка, която се връща и влошава след хранене, може да се подозира панкреатит.

Горящата болка в гърдите, заедно с кашлица, газове и чувство за киселина в устата, обикновено показва диспепсия или киселини. Но болката, която се изостря през нощта или между храненията, докато изчезва по време на хранене, може да бъде признак на язва на дванадесетопръстника.

Дискомфорт в лявата горната част на корема:

Тежка болка и гадене може да е индикация за възпаление на стомаха или гастрит. Но интензивна пареща болка, когато стомахът е празен, най-вероятно показва язва.

Дискомфорт в дясната и лявата част на корема.

Тежката алтернативна болка може да означава бъбречни камъни. В същото време се наблюдават симптоми като гадене, често уриниране, треска.


Дискомфорт в централната част на корема
Болката и спазмите, както и умората и загубата на тегло, могат да покажат възпалително заболяване на червата. А болезнено подуване в областта на пъпа, както и дискомфорт предполагат наличието на пъпна херния.

Дискомфорт само в лявата корема
Постоянните болки, съчетани с гадене, най-често говорят за дивертикулит или възпаление на долната част на дебелото черво .

Дискомфорт в долната част на корема

Има апендикс, който играе голяма роля в храносмилателните процеси. Острата болка, съчетана със загуба на апетит и гадене, често показват апендицит.

Средна долна част на корема

Ако боли в долната част на корема, най-вероятно това са проблемите на пикочния мехур и репродуктивните органи. А коремните спазми, болезненото уриниране и обезцветяването на урината показват инфекция на пикочния мехур .

Лявата долната част на корема

болка с крампи и подуване на корема може да се посочи синдром на раздразнените черва.

Както можете да видите, тялото говори съвсем ясно за проблемите си, ние просто не сме достатъчно внимателни и информирани, за да възприемаме и разбираме тези явни сигнали.

Независимо от това, ние обръщаме внимание, че информацията е подадена и следователно, за болезнени усещания, е по-добре да се консултирате с Вашия лекар и да преминете необходимите тестове . Не забравяйте, че здраво тяло е много по-лесно да се поддържа в нормално състояние, отколкото да се отърве от неприятните заболявания.

Споделете тази статия с приятелите си, кажете им как да разпознават сигналите на тялото .

Източник: За Жената