Когато ябълките са много и се чудите какво да правите с тях – Решението е тази чудна рецепта с канела
Колко съжалявам, че не съм знаела тази рецепта досега! Когато ябълките са много и се чудите какво да правите с тях, подобно оригиналне решение е добре дошло! Това сухо сладко от ябълки на фурна  не изисква много врътня и се получава необичайно ароматно. Днес споделяме с вас една прекрасна рецепта, на която, без съмнение, всички ще се насладите!

СЪСТАВКИ:

1 кг ябълки
300 гр. захар
1 с.л.канела
1 ч.л. лимонена киселина

ПРИГОТВЯНЕ:

За този вкусен десерт е по-добре да изберете кисело-сладки ябълки или ябълки от по-сладки сортове. Нарежете всяка ябълка на тънки филийки и ги разпределете върху хартия за печене, отгоре поръсете със захарта, канелата и лимонената киселина.

Поставете ябълките в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути. След това ги разредете върху хартията, леко поръсете със захар и оставете да се сушат 2-3 дни. Може да използвате за тази цел специален уред за сушене на плодове или фурна с вентилатор – изсушаване за няколко часа ще бъде достатъчно.

Готовите ароматни филийки могат да се съхраняват на сухо място при стайна температура, в пластмасови кутии или стъклени буркани. Уверяваме ви, това вкусно сладко няма да изтрае до зимата! Бон апети!

 

Източник: За Жената