Край на мигрената, болката и световъртежа! Няколко лесни упражнения ще ти повдигнат духа и ще ти помогнат да се справиш с тях!
Остеохондроза на шията – много опасно заболяване, което се проявява с болки в гърба, чести мигрени, остеопороза, “мушички” в очите, нарушение на слуха, дори на координацията на движенията.

За щастие всички тези симптоми могат да бъдат предотвратени, ако навреме се проведе много проста и приятна превенция. А именно – леки упражнения за шийните прешлени, които ще помогнат не само да предотвратят заболяването и да поддържат здравето си, но и ще подобрят ефективността, концентрацията и паметта и просто ще освободят от напрежението в мускулите.

Спуснете си брадичката си към врата и бавно завъртете главата първо 5 пъти надясно, после 5 пъти на ляво.

Леко повдигната бичичка и отново обърнете главата си надясно 5 пъти, после 5 пъти наляво.

Наклонете глава надясно, като се опитвате да докоснете рамото си с ухо. Повторете по 5 пъти на всяка страна.

Дръжте брадичката си изправена, а с ръце натиснете задната част на главата. Натиснете тила към ръцете си 3 пъти по 7 секунди.

Наведете челото и стегнете мускулите на вратата.

Повторете упражнението 3 пъти по за 7 секунди.

Напрягайки мускулите на врата, натиснете лявото слепоочие с лявата ръка (3 х 7 секунди). А сега дясното слепоочие – с дясната ръка (3 х 7 секунди).

Дръжте главата изправена. Преодолявайки съпротивата на напрегнатите мускули на врата, опитайте да натиснете брадичката към югуларната ямка. След това вдигнете глава, опитвайки се да вирнете брадичка възможно най-високо.

Сложете ръцете си, сключени в пръстите, под брадичката. Притиснете брадичка към ръцете и задръжте 3 пъти по 7 секунди.По време на упражненията не задържайте дъха си, дишайте плавно и спокойно. Не се пренапрягайте. Ако почувствате болка – прекратете упражненията или изчакайте напрежението да отмине.
Още след първите няколко процедури ще почувствате облекчение – направете инвестиция в здравето си още сега!

Източник:  За Жената