Край на скучните кюфтета – Нов прочит, вкусни и различни кюфтенца
Край на скучните кюфтета, освен че са пържени и изобщо не са здравословни, често и писват, затова запретнете ръкави и си пригответе вкусно руло печено на фурна.  В оригиналната рецепта мляното месо се поставя в правоъгълна форма, намазано на повърхността с доматен сос, така че да излезе апетитна кора и да се изпече както е. Често се поставят и варени яйца или зеленчуци. Всичко е въпрос на вашите предпочитания и вкус.

Ние ще ви дадем базовата рецепта, а вече вие ще решите какво да добавите според вкуса ви

Мляно свинско месо 500 g

Говеждо месо кайма 300 g

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

печурки 100 g

кашкавал 2 супени лъжици

моцарела 100-150 g

магданоз 1 супена лъжица.

Комбинирайте месото в голяма купа, добавете сол, черен пипер, нарязани печурки. Добавете настърган твърд кашкавал, магданоз, разбъркайте добре.


Разбъркайте каймата внимателно. След това сложете тази маса на лист пергамент, разпределете, за да направите голям овал. Поставете малки топчета моцарела в центъра.


Внимателно сгънете образувайте ролка, компактна. Внимателно нагънете ръбовете на плънката, така че сиренето да не изтече по време на печенето.


Увийте рулото с още 2-3 слоя пергамент, завържете краищата, за да направите нещо като бонбони. Печете на 180 градуса за 45-50 минути, ако искате да бъде по пречено малко повече

Сочна, нежна и 100% натурална ролка ще замести скучните кюфтета.

 

Източник: За Жената