Краката се оказват решението на болките в гърба! Ето как!
Краката ни носят тежко бреме, особено когато става въпрос за физически дейности. Те поддържат нашето движение, така че често се нуждаят от допълнителна помощ, за да се избегнат болки в бедрата, коленете или гърба.

Акупресурата, която се използва през последните 5 хилядолетия, е стара терапия, която заема изключително важна част от азиатската и по-конкретно китайската медицина. Тя се основава на определен натиск върху области от тялото или точки.

Представяме ви 5 лесни упражнения, които ще ви помогнат да подобрите баланса, да укрепите краката си и да облекчите болката:

1) Преди тренировка е необходимо правилно да загреете. Затова първо започнете с това упражнение. В изправено положение сгънете коленото си леко и се наведете към пода, опитвайки се да хванете пръстите на краката си. Останете в това състояние, докато преброите до 3. Повтаряйте 3 пъти на ден по 10 серии.

2) Това е просто и лесно упражнение. Сложете молив на земята и го вдигнете с крака си нагоре, задръжте за 10 секунди, а след това го оставете на пода. Повторете 5 пъти за двата крака.

3) За да укрепите мускулите на пръстите на ръцете, краката и сухожилията, се опитайте да се задържите на пръстите си. Просто стойте на пръсти и вървете напред за около 20 секунди, а след това си вземете почивка в продължение на 15 секунди. Повторете общо пет пъти. За най-добри резултати изпълнявайте това упражнение два пъти на ден.

4) Това просто упражнение е насочено към по-малките мускули на краката, които балансират тялото ни. Начална позиция: седнете на пода, изпънете краката си и закрепете тренировъчен ластик. След това другия край на ластика го сложете на върха на пръстите на краката си и се наклонете назад, за да го опънете. Останете с опънати назад крака в продължение на 5 секунди, починете си малко и повторете. Направете общо 10 серии от това упражнение.

5) Правилната гъвкавост на глезена и подвижността му са много важни. Изходна позиция: легнете по гръб, вдигнете единия си крак над главата и започнете да въртите глезена си по часовниковата стрелка. Бройте до 10 и повторете с другия крак.

Източник: otbaba