Красив остров, атрактивен курорт или столицата на смъртта? Сами преценете..
В Кайтая, малко градче на Нова Зеландия, живеят приблизително пет хиляди човека. То е било предназначено да бъде известен туристически курорт. Вместо това, обаче се прославя заради четири убийства и пет самоубийства в една година, информира Блиц.

Нина Грифитс, на 18 години, твърди, че градчето е като прокълнато. Нейните приятели са се самоубили.  Хората смятат, че трябва да бягат от Кайтая, защото не виждат надежда.Кайтаяе последната голяма спирка от магистралата и е  на 300 км северно от Оукланд. Част от населението на града изкарва 20 хиляди новозеландски долара месечно, което е минимално за стандарта им.

Въпреки,че е много хубав, градът е описан като изключително бедна дестинация, където мечтите умират. Безработицата е много голяма.

Един жител чийто внук извършил самоубийство, споделя, че общността се чувства прокълната.Според него това място е забравено от бога, затова никой не говори за самоубийствата.

Името на Кайтая се свързва с банди и наркотици, а през 2016 г. започват и смъртните инциденти. Шефът на местната пожарна Колин Кичен решил да подаде оставка, след като е станал свидетел на две самоубийства чрез обесване и едно убийство с нож в един ден.

 

Източник: Gledavalnik.com