Къща тип Японско чудо за 4000лв, която се строи за 2 часа – скоро и в България! (СНИМКИ)
Днешният обществен начин на живот диктува условията, при които да съществуваме, и правилата, с които да се съобразяваме . В стремежа си да отговорим максимално на съвременните условия, редица архитекти търсят начини за по-бързо и по-евтино строителство на жилища, но при това да запазят високото ниво на качество.

 

Пример за това е Япония, където строи къщата за 2 часа. Изградена е така, че да може да живее в нея не по-малко от … 300 години. Цената също е доста примамлива – 2000 USD, което е около 4000лв.

Японската компания Japan Dome House се занимава с строителството на куполни къщи от полипропилен от близо 15 години, но интересът към тях се появи след земетресението от 7 степен по Рихтер в Япония през април 2016 г. Удивително е, че след него комплекс Асо Фарм Земята, състояща се от 480 куполни къщи от полипропилен, остава непокътната.

 

Подобни жилища имат редица предимства, като основното е бързото строителство и въвеждане в експлоатация. За изграждането на една такава куполен имот отиват около 2 часа.

 

 

Блоковете от полипропилен се обработват с огнеупорна течност. След това се режат отворите за врати и прозорци.

Получената конструкция се шпаклова.

 

Куполовидната форма не е избрана случайно. Учените гарантират, че точно тя ще издържи и най-силното земетресение.

Подобни къщи ще започнат да се строят скоро и в България.

Източник:  24news