Малката 7-годишната София Иванова разплака българите по света с тази песен (ВИДЕО)
Едно 7-годишно момиченце от Варна събира почитатели със звънкия си глас в YouTube. Тя се казва София Иванова и на връх Деня на будителите дебютира като певица в интернет пространството.

Песента със заглавие „Моята Родина” разплака хиляди българи, пръснати по целия свят. Вчера, когото отбелязахме Деня на народните будители, клипът към нея бе споделен многократно в социалните мрежи като поздрав за българския празник.

Малката София е второкласничка във Варненското музикално училище и свири на флейта при музикалния педагог Николай Йорданов. Тя записва още четири песни, които ще представи до края на месеца. Ще заснеме и клипове за „Мак червен” и „Хубава си, моя горо” със специалното участие на квартет „Славей”. Екипът, който работи с детето, е избрал за снимачен терен красивите пейзажи край Крушунски водопади, Орфеевите скали, Долината на розите, Побитите камъни и др.

„Всички песни на Софи са записвани и в оригиналните музикални херцове. За Коледа тя е подготвила специална изненада, която предстои да видим. Вярвам, че в развитието на такъв талант граници няма и само бъдещето ще ни покаже с какво детето ще ни изненадва”, споделя вокалният й педагог Десислава Гозманова.

Оказва се, че София свири и на пиано, освен това пее в детския хор „Морски звездички”. Гозманова е корепетитор в състава и когато през 2012-а чува как пее детето, веднага я кани да се включи в хора. „Тогава Софи беше едва на 4 годинки – спомня си педагожката. – Рядко се случва дете на тази възраст да прояви толкова категорично своите заложби и талант, но нейният глас, в който пеят сякаш хиляди камбанки, придаде яснота и чистота на цялостното звучене на детския хор. Много бързо Софи се превърна във водеща певица на “Морски звездички”, а често пееше и като солист. Диапазонът на гласчето й се разви естествено до две октави и половина.”

Ето още една страхотна Българска песен изпълнена от малкото бижу на България

Източник: afish