Медената пита лекува бъбреците
Анастасия Козарева е на 66 г. и живее в търговишкото село Цветница. Тя е събрала толкова много рецепти от природната медицина, че дори се самоопределя като своеобразна енциклопедия.

Интересът й към билките и техните свойства се отприщва преди 33 г., когато се натравя с мухоморки. Все пак успява да се спаси и разбира, че ще е добре да започне да изучава силата на природата с нейните добри и лоши страни.

Така през всичките тези години събира и изпробва десетки рецепти, с които после лекува изпаднали в нужда хора. Казва, че й се обаждат болни от всички краища на страната и я питат за всичко.

А едни от най-разпространените заболявания у нас, според нейните наблюдения, са проблемите с бъбреците и туморните образувания. Затова тя даде своите вещи съвети в борбата с тях.
Пиелонефритът е заболяване на бъбреците и пикочните пътища, и е най-честото сред всички бъбречни заболявания (около 80 процента). Според Анастасия Козарева то се лекува съвсем лесно.

За целта трябва само една медена пита направо от кошера, така както си е с меда. Смесва се с вода в съотношение 1:1., т. е. ако питата е 200 г, се добавят 200 мл. вода. Водата се слага да заври и след това към нея се добавя питата.

Веднага се сваля от огъня и се оставя да престои, докато питата се разтопи. После се оставя да изстине, за да се втвърди отново.

Изважда се и в съда остават само водата и отцедения мед. От течността се пие сутрин, обед и вечер по 50 г 30 мин. преди хранене. Процедурата продължава около 2-3 месеца, след което консултацията с лекар е задължителна, както и изследванията.

Преди няколко години съпругът на Анастасия заболява много тежко. Диагнозата е диференциран карцином на дебелото черво, а туморът е над 20 см. Днес той е още жив и вече здрав. Успява да се излекува с помощта на една лесна и много евтина рецепта.

Един литър домашно червено вино от грозде и 200 г телешки пресен черен дроб, нарязан на ситни парчета, се изсипват в буркан. Оставя се да престои 24 часа в хладилник. След това дробът се изхвърля, без да се прецежда, с помощта на вилица. Течността се съхранява в бутилка и стои в хладилника, докато свърши. Пие се по 3 супени лъжици сутрин, обед и вечер 30 мин. преди хранене.

„При бронхиална астма много помага дафиновият лист. Препоръчва се в стаята, в която спи болният, да има такова дръвче. Отделно се правят и инхалации с листа от лавровото дърво през ден. За възрастните се приготвя запарка от 1 дафинов лист в 250 г вряла вода. Оставя се да престои 10 мин. Приема се по 1 супена лъжица, а за деца пък количеството е ½ чаена лъжичка през 2 часа. При пристъпи се правят и инхалации, препоръчва още Анастасия. Чай от дафиновия лист в комбинация с листа от смокиня помага при упорита кашлица, казват други.

Анастасия има лек и за хората, страдащи от витилиго (заболяване на кожата).
Взима се кора от дървото клен, изпича се във фурната и се смила в машинката за кафе. Част от праха се смесва със зехтин или с малко крем „Здраве“ –  1 пълна лъжица прах с половин лъжичка крем. Поразените места се мажат с тази смес. Това се прави всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

Източник: Десант