Мощна билка, която помага за много неща
Ще бъдете изненадани от лечебните възможности на този корен, както и от резултатите!

Женско биле се използва за лечение на широк спектър от заболявания, включително киселини в стомаха. В Китай, женско биле се смята за отлична съставка и се добавя към редица рецепти.

Коренът от женско биле се използва за облекчаване на кашлицата и намаляване на възпалението, облекчаване и лечение на язви и стомашни възпаления.

Освен контрол на нивата на кръвната захар и баланса на хормоните. Особено подходящ за лечение на херпес и други вируси.

То е мощен антивирусен агент и може да се използва за лечение на грип, болки в гърлото и дори хепатит. То също така е силен противовъзпалителен агент и може да се използва за подобряване на вкуса на други билки.

Грижете се за себе си и бъдете здрави!

Корен от женско биле за лечение на киселини в гърдите

Няколко съвременни проучвания са показали лечебната способност на женското биле за лечение на язви, както и киселини в стомаха.

За разлика от повечето лекарства за лечение на язви, като циметидин, женското биле няма значително да намали киселинното съдържание в стомаха.

Но това не е всичко! Научете повече!

Той намалява способността на стомашната киселина да уврежда стените на стомаха. В резултат на това активиране на тъканите на лигавиците на храносмилателната система, за да се предпазят от киселина.

Женското биле подобрява защитата на лигавиците, като увеличава ефекта на клетките, отделящи вещества за защита, като увеличава живота на чревните клетки. Както и увеличаването на микроциркулацията в стомашно-чревния тракт. В резултат на това подобрява здравето на стомашната лигавица и намалява увреждането, причинено от стомашната киселина.

Предпазни мерки при използване на женско биле

Много противовъзпалителни лекарства са синтетични версии на кортизол. Те контролират състояния като астма, артрит, чревни заболявания и екзема. В резултат на това имунната система се потиска от приема, което спира способността на тялото да устои.

Женското биле не потиска имунната система, както правят стероидите. Ако обаче използвате кортизон, преднизон, стероид или други подобни, трябва да потърсите съвет от лекар, преди да използвате корен от женско биле.

Препоръчваме ви рецепта за вкусен и лечебен чай от женско биле:

1 чаена лъжичка корен от женско биле

2 чаени лъжички зелен чай

1 чаена лъжичка мента

1/2 чаена лъжичка лимонов балсам

1/2 чаена лъжичка лайка

Поставете съставките в термос и изсипете 1 литър вряла вода. Настоявайте за 1-2 часа и пийте с мед.

Източник: За Жената