Най-лесният начин да си направите най-хубавите пъстри Великденски яйца
Харесвате ли тези пъстри мраморни яйца , сякаш потопени във всички цветове на дъгата? Добрата новина е, че изглеждат фантастично, а се правят супер лесно. При това за приготвянето им не трябва да използвате вещества със сложни химически формули, а най-обикновени лучени люспи .

В зависимост от цвета на люспите, ще получите различна пъстра окраска върху яйцата. Експериментирайте смело! Ето как се правят мраморни яйца с лучени люспи:

Необходими са ви:

  • пресни сурови яйца
  • повече люспи от лук (в различни цветове)
  • марля или стар чорапогащник

Как се прави:

Пригответе в купа люспите от лука. Хубаво е количеството да е по-голямо. Нарежете ги с ножица на малки парченца. Облейте суровите яйца със студена вода и ги оваляйте хубаво в люспите, за да полепнат по черупката. След това увийте всяко яйце в марля или найлонов чорапогащник. Поставете приготвените ката яйца в тенджера с вода, в която сте поставили желания цвят боя за яйца. Яйцата трябва да се покрият напълно от водата. Сварете ги до готовност в разтвора.

 

След това изплакнете яйцата със студена вода. Отстранете марлята с лука и изплакнете яйцата под течаща вода. Ако не добавите боя към водата, ще имате мраморни яйца в една цветова схема, но не по-малко красиви.

Ето какви пъстри шарки може да постигнете с този метод:

Източник: За Жената