Накарайте метаблизма да заработи, като спазите няколко основни неща
Един от най-големите причини за трупане на наднорменото тегло  и ниската ефективност на диетите е бавният метаболизъм . Тайната на много слабеещи изобщо не е в изтощителното гладуване или редовните посещения на фитнеса, а само в  ускорена обмяна на веществата . Мнозина я стимулират със специално подбран набор от продукти. Разбира се, по-здравословният начин на живот и правилният режим никога няма да навредят!

Нека да разгледаме възможните фактори, които  забавят метаболизма . От следните 11 причини вероятно ще добиете представа защо диетите не работят и тялото ви не бърза да се сбогува с наднорменото тегло .

Стресът
Нервното напрежение забавя обмяната на веществата. Изследвания са показали, че във времена на стрес женското тяло изгаря 100 калории по-малко от обикновено.

Липсата на желязо
Желязото действа като доставчик на кислород към мускулите. Когато нивото на желязо падне, пада и енергията и се забавя метаболизмът . Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на желязо: елда, бобови растения, черен дроб.

Яденето на плодове и зеленчуци с нитрати
Плодовете, които трябва да донесат ползи за организма, всъщност могат да ни навредят! Следете за качеството на консумираните плодове и зеленчуци: химикалите, с които често ги третират, пречат на нормалната обмяна на веществата.

Липсата на йод
Щитовидната жлеза пряко влияе на обмяната на веществата, така че е необходимо от време на време да я храните, като използвате йодирана сол и консумирате морски дарове, яйца.

Твърде висока температура в къщата
Лекарите отдавна съветват да се проветрява помещението, преди да отидете да спите, и причината за това е не само за унищожаване на бактериите. Студът активира изгарянето на подкожните тлъстини и калории.

Неправилни закуски
Постоянното похапване на  бързи въглехидрати само вреди на фигурата. Заменете бисквитки, кифли, подсладените млека с ядки. Те съдържат полиненаситени мастни киселини , които помагат за увеличаване на активността на хормоните, отговорни за изгарянето на мазнините.

Късното сутрешно ставане
Утринното слънце настройва тялото ни към правилния ежедневен ритъм. А той, от своя страна, регулира съня, приема на храна и изразходваната енергия. Вземете сутрешната доза  витамин D , за да започне правилната обмяна на веществата.

Силовите тренировки
Изтощителната тренировка разпалва метаболизма за период от 48 часа. Не забравяйте, че колкото повечемускулна маса имате, толкова по-малко телесни мазнини ще имате.

Отсъствието в храната на млечни продукти
В млечните продукти се съдържат хранителни вещества и киселини, която влияят върху изгарянето на мазнините и образуването на нова мускулна маса. В допълнение, млякото съдържа калций, който е важен за регулиране на метаболизма.

Недостатъчен прием на вода
Дневният процент на вода за нормалната обмяна на веществата – 1.5 литра на ден. Хубавият зелен чай изгаря калории, както и редица детокс напитки, които изчистват организма от токсини.

Нередовното хранене
Нередовното хранене принуждава организма да съхранява енергия, защото не знае кога и дали изобщо ще има следващо хранене. Яденето на порции на всеки 3-4 часа носи стабилност в храносмилателната система и се поддържа обмяната на веществата.

Това са тайните, които крие тялото ни! Съблюдавайте правилен  хранителен режим , яжте здравословно и останете в отлична форма. Една полезна информация, която може да споделите с приятели!

Източник: За Жената