Направих чудо с цветята у нас! Чеснова вода и
Няма никаква жена, която да не уважава орхидеите, но за съжаление не всеки успява да ги удържи жив за дълго, но сега ще разкрием една тайна на цветята, с която дори да умреш цветът си, може да го възродиш – чиста вода.

Необходимо е да приготвяте специална смес от чесън, вода и янтарна киселина.

Последната съставка ще спомогне за стимулирането на процеса на укротяването на цветовете, ще увеличи устойчивостта им към вредителите и другите неблагоприятни фактори. Ако всичко е направено правилно, в рамките на 14 дни е необходимо да се появи ново стъбло.

Важно нещо, което е необходимо да имате предвид, е, че янтарната киселина се разрежда с гореща вода.

Само след пълното охлаждане на течността можете да добавите смачкан чесън. Също така е важно да знаете, че обикновено чесновата вода за поливане на орхидеи може да се съхранява дълго време, но с добавянето на янтарната киселина ще трябва да използвате инфузията в рамките на следващите три дни.

Необходими са ви:

1 литър вода
3 скилидки чесън
стъклен буркан
1 таблетка янтарна киселина

Таблетката от янтърна киселина се разтваря в гореща вода. Нарежете чесъна с нож и го намачкайте. След като течността се охлади, добавете намачкания чесън. Поставете течността в стъклен буркан и след това я оставете да се накисва в продължение на 24 часа.

Преди да започнете да поливате орхидеите, трябва да се прецени, че трябва да преминете през сито. След това е необходимо да се разреди получената течност в купа с вода и да се напоят растенията по метода на частично потапяне. Този метод трябва да се редува с обикновено поливане, но не повече от 1 път на месец.

Източник:  Блиц