Народна рецепта, която помага за болките в ставите и ръцете
Болки в ръцете и ставите  могат да бъдат причинени от различни фактори, така че повечето хора веднага се обръщат към обичайните лекарства, които обещават да се премахне болката, но макар и да стигнат до целта, ако използваме хапчета, те ще окажат съществено влияние върху нашето тяло.

Освен това, в тази статия ще ви покажем един невероятен домашен лек, приготвен с куркума, който ви помага да премахнете болката от ръцете и ставите по естествен и ефективен начин.

Какво трябва да направите, за да се преборите с болката в ръцете?

Вие ще трябва:
– 2 супени лъжици куркума на прах.
– 1 супена лъжица кокосово масло
– 1 чаена лъжичка мед
– 5 супени лъжици пречистена вода.

Приготвяне:
Поставете всички съставки в контейнер и разбъркайте, докато се получи еднаква консистенция.

Начин на употреба:

Нанесете директно върху областта, която трябва да се лекува и втрийте с лек масаж в кръгово движение, оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода.

Куркума е  използвана от древни времена за лечение на болка и възпаление, особено в азиатските страни.

В допълнение, тя работи като естествен стимулант за производството на кортизон в надбъбречните жлези, като бързо елиминира възпалението и болката в ръцете и ставите.

Различни проучвания показват, че куркуминът и кверцетинът са отговорни за облекчаване на дискомфорта от болка и възпаление.

От друга страна,  куркума има антиоксидантни свойства, които спомагат за укрепването на имунната система, така че е необходимо да се премахнат токсините, за да се предотврати натрупването им и да причинят сериозни увреждания на тялото.

Трябва да обмислите, че трябва да придружавате това домашно лекарство с балансиран хранителен режим и физическа активност, както и да пиете много вода, за да не бъдете дехидратирани.

Източник: За Жената